طرز تهیه خورشت به
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه خورشت به خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد . در ادامه همراه ما باشید.
خورشت به یکی از غذاهای اصیل و مجلسی ایرانی است و یکی از غذاهای فصلی محسوب میشود که در برخی از مناطق کشور با نام خورش به و آلو شناخته می شود. خورش به با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه این خورشت خوشمزه را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط یک عدد
- به ۳۰۰ گرم
- آلو خورشتی ۱۰ الی ۱۲ عدد
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده یک دوم پیمانه
- روغن به مقدار لازم
- نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان دلخواه
- پودر سیر و دارچین به میزان دلخواه
طرز تهیه خورشت به
ابتدا پیازها را شسته و پوست بگیرید سپس به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت قرار دهید. کمی روغن داخل تابه بریزید تا حسابی داغ شود.
بعد از این که روغن داغ شد پیازهای خرد شده را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. حین این که پیاز در حال تفت خوردن است زردچوبه را اضافه کنید تا زمانی که کاملا به خورد پیاز برود.
گوشت را خرد کنید به اندازهای که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد. گوشت را به پیاز اضافه کنید و مقداری پودر سیر و فلفل سیاه روی آن بزنید تا بوی زهم گوشت گرفته شود. اجازه دهید تا گوشت و پیاز با هم کمی تفت بخورند و رنگ گوشت عوض شود.
حدود یک لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد. بعد از حدود دو تا سه ساعت (بسته به حرارت) وقتی گوشت پخته شد، رب گوجه فرنگی را کمی با روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید. میوه به را هم پوست بکنید و به اندازه حبههای قند درشت خرد کنید. برای این که بههای خرد شده سریع سیاه نشوند، مقداری آبلیمو به آنها بزنید. سپس آلو بخارا، بههای خرد شده و دارچین را اضافه کنید.
وقتی خورشت شما جا افتاد و بههای خرد شده هم پختند، مقداری زعفران دم کنید و به آن اضافه کنید. بعد از نیم ساعت دیگر خورشت را از روی حرارت بردارید. خورش به خوشمزه و جا افتاده را با برنج دمی ایرانی قد کشیده سرو کرده و نوش جان کنید.