طرز تهیه زیتون پرورده
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه زیتون پرورده خانگی و خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
زیتون پرورده که در منوی اغلب رستورانها در قسمت پیشغذاها دیده میشود که یکی از معروفترین چاشنیهای ایرانی است که در کنار غذاهای مختلف ایرانی سرو میشود. اصالت زیتون پرورده متعلق به استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد. این چاشنی خوشمزه در شهرهای مختلف کشور با مواد متنوعی تهیه می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه زیتون پرورده در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم زیتون پرورده
- رب انار ۲ پیمانه
- مغز گردو ۳۰۰ گرم
- آویشن ۱ قاشق غذاخوری
- زیتون بدون هسته ۵۰۰ گرم
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری
- دانه انار خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه زیتون پروده ، ابتدا طعم زیتون های بدون هسته را می چشیم اگر شور و یا ترش بودند زیتون ها را در کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی زیتون ها آب می ریزیم و به مدت ۱ ساعت اجازه می دهیم داخل آب بمانند تا خیس بخورند و طعم شوری یا ترشی آن ها از بین برود. سپس آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.
مغز گردوها را دو بار چرخ می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم سپس زیتون ها را به آن اضافه می کنیم.
سپس رب انار را با آب لیمو ترش هم زمان به مواد می افزاییم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم. پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم پودر نعناع خشک ، پودر آویشن خشک ، دانه های انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه می کنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم تا طعم سبزی ها کاملا به خورد مواد برود.
پس از اینکه مواد کاملا یکدست شدند آنها را در ظرف مخصوص که درب داشته باشد می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم سپس در یخچال نگهداری می کنیم. بهتر است زیتون پروده یک روز در یخچال بماند سپس آنرا مصرف کنید. نوش جان