طرز تهیه شامی نخودچی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شامی نخودچی ، یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین غذاهای محبوب ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شامی از آن دسته غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که اگر جزو عاشقان گوشت و کباب هستید قطعا این غذا یکی از لذیذترین غذاهای لیست شما خواهد بود. همه ما حداقل یک بار شامی را امتحان کرده ایم و از مزه بی نظیر و خوش طعم آن لذت برده ایم. این غذا یکی از محبوب ترین غذاها در بین ایرانیان است. شامی در مناطق و شهرهای مختلف ایران ممکن است به روش های مختلفی درست شود و انواع شامی با اسم هایی چون شامی سیب زمینی، شامی نخود، شامی لپه و… وجود دارد.
شامی نخودچی یکی از قدیمی ترین شامی های ایرانی محسوب می شود که به دلیل اینکه در تهیه آن از مقدار زیادی آرد نخودچی استفاده می شود نام آنرا شامی نخودچی گذاشته اند. این شامی مانند شامی های دیگر به همراه سس مخصوص سرو می شود. حتما این شامی را به همراه سس گوجه فرنگی سرو کنید، زیرا این شامی به دلیل استفاده از آرد نخودچی حالتی خشک دارد و سس باعث می شود شامی نرم تر شود. ما در این مقاله طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- آرد نخودچی ۳۰۰ گرم
- پیاز رنده شده ۱ عدد درشت
- تخم مرغ ۳ عدد
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آب به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
مواد لازم برای سس شامی
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- شکر ۲ قاشق غذا خوری
- آبلیمو ۱/۲ فنجان
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه شامی نخودچی
گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی، پیاز، تخم مرغ، زعفران و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا مایه شلی مثل ماست بدست بیاید.
سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد با ملاقه مقداری از مایه را داخل روغن بریزید تا خودش را بگیرد و یک طرف آن سرخ شود.بعد طرف دیگر آن را برگردانید تا سرخ شود.
برای تهیه سس در همان روغنی که شامیها را سرخ کردهایم پیاز رنده شده را با زردچوبه سرخ میکنیم، سپس رب گوجهفرنگی را افزوده بعد از پنج دقیقه گوجهفرنگیهای رنده شده را میریزیم، آنگاه آب، نمک، شکر و آبلیمو را اضافه کرده و میگذاریم به جوش بیاید.
بعد از این که سس جوش آمد، شامیها را داخل آن گذاشته و در تابه را میبندیم تا سس غلیظ و شامیها هم در آن پخته شود، بعد از گذشت نیمساعت غذا آماده سرو است.
نکات پخت
- در مرحله پایانی و طرز تهیه سس شامی نخودچی، میتوانید از سبزیهایی معطر دلخواه استفاده کنید تا عطر بیشتری بگیرد.
- در طرز تهیه شامی نخودچی یا شامی آرد نخودچی میتوانید از هویج رنده شده هم استفاده کنید.
- می توانید از ادویه های دلخواه در تهیه این شامی استفاده کنید.
- میتوانید به جای آبلیمو از سرکه استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی