طرز تهیه شیرینی کعک
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی کعک ، یکی از شیرینی های خوشمزه عربی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی ها و دسرهای عربی مانند شیرینی های ترکی و ایرانی از محبوبیت خاصی برخوردارند. شیرینی های عربی تنوع بسیار بالایی دارند و بسیار خوشمزه و پرطرفدارند. کعک یکی از شیرینی های خیابانی معروف در لبنان است.
شیرینی کعک (kaak) یکی از انواع شیرینی های عربی است که اصالت آن به لبنان و مصر برمی گردد. این شیرینی از جمله شیرینی های خشک با ماندگاری بالاست که دستور تهیه بسیار راحتی دارد. در ادامه طرز تهیه شیرینی کعک را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد سفید ۳ پیمانه
- تخم مرغ ۳ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- روغن مایع ۱ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۲ قاشق چایخوری
- کنجد به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه
برای تهیه شیرینی کعک، ابتدا شکر، تخم مرغ و پودر هل را با هم مخلوط کرده و با همزن برقی به قدری مخلوط می کنیم تا کرمی و کشدار شود. حالا روغن را به مواد تخم مرغی افزوده و خوب مخلوط می کنیم.
در این مرحله آرد را به همراه بیکینگ پودر سه مرتبه الک کرده و به تدریج به مواد بالا اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا در نهایت به خمیری لطیف و یکدست برسیم و بعد خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار می دهیم.
پس از این مدت خمیر را از فریزر خارج کرده و به اندازه یک گردو از خمیر جدا کرده بین دو دست گرد می کنیم. شیرینی ها را داخل کنجد می غلطانیم و داخل سینی فر که داخل آن کاغذ روغنی انداخته ایم با فاصله از هم می چینیم.
مدل اصلی این شیرینی به شکلی پهن تر است و وسط آن سوراخ دارد. بنابراین به دلخواه می توانید کمی خمیر را پهن کنید و وسط آن را با دست سوراخ کنید و سپس در کنجد بغلطانید.
شیرینی های آماده شده را در فر گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه می پزیم. بعد از گذشت این زمان شیرینی را از داخل فر خارج کرده اجازه می دهیم تا کاملا خنک شود و بعد داخل ظرف پذیرایی مناسب می چینیم و با چای سرو می کنیم.
چند نکته
- برای تهیه این شیرینی حتما از آرد قنادی استفاده کنید و اینکه آرد را سه مرتبه الک کنید.
- فاصله بین شیرینی ها ۱ تا ۲ ساتی متر باشد تا زمانیکه پف کردند به هم نچسبند.
- می توانید شیرینی را داخل کنجد نزنید و به صورت ساده تهیه کنید.
- برای اینکه بتوانید مواد را خوب گرد کنید می توانید کف دست خود را کمی چرب کنید.
- شیرینی ها را بیش از اندازه داخل فر نگه ندارید زیرا خشک می شوند.
- خمیر را زیاد ورز ندهید زیرا به روغن می افتد.
- این شیرینی را می توانید داخل تابه به روی گاز نیز تهیه کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه تریلیچه ، دسر خوشمزه و مخصوص ترکیه ای
- طرز تهیه سارای سارماسی نارگیلی ، دسر خوشمزه ترکیه ای
- طرز تهیه دسر به ترکیه ای خوشمزه و خوش عطر
- طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکیه ای مغزدار و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه