طرز تهیه قیمه نثار
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه قیمه نثار ، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محبوب قزوین را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
قیمه نثار محبوبترین غذای قزوینیهاست. یک پلوی مخلوط با انواع مغزها و پر از گوشت. اگر گوشتخوار باشید و یک بار این غذا را امتحان کنید دیگر نمیتوانید از آن بگذرید و پای ثابت وعدههای غذاییتان میشود. قزوینیها معمولا قیمه نثار را با گوشت گوسفند درست میکنند و هنوز هم گاهی در مجالس عروسی، نذری روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل سرو میشود.
همچنین قیمه نثار با مرغ هم بسیار خوشطعم است. این غذا بر خلاف اسمش لپه ندارد و ترکیبی از گوشت و مغزها مثل خلال بادام و پسته و پرتقال است. اگر می خواهید این غذا را در خانه درست کنید در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه قیمه نثار آشنا شوید.
مواد لازم
- گوشت راسته گوسفندی ۳۰ تکه خورشتی یا ۵۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز ۲ عدد متوسط
- برنج ۶ پیمانه
- خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
- خلال پسته ۱ قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال یا نارنج ۱ قاشق غذاخوری
- زرشک ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران آب کرده یک قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان کافی
- روغن یا کره به میزان کافی
طرز تهیه
برای طرز تهیه ی قیمه نثار، ابتدا روغن را داخل ماهیتابه گرم کنید سپس پیاز را تفت بدهید کمی که سبک شد و رنگ عوض کرد گوشت را اضافه کنید و با حرارت ملایم سرخ کنید.
زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس رب را به آن اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت بدهید دو پیمانه آب به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. بعد از پختن گوشت ها هل، گلاب، دارچین، نمک، آبلیمو، ۳ قاشق زعفران، را اضافه کنید بگذارید تا جا بیفتد.
برای مواد رویی آن پوست نارنجی پرتقال را ۵ بار با آب کاملا سرد بگذارید بجوشد همین که جوش آمد آب آن را خالی کنید و باز اینکار را تا ۵ بار تکرار کنید تا تلخی پوست گرفته شود (فقط از قسمت نارنجی پرتقال استفاده کنید) بار آخر کمی شکر به آب آن اضافه کنید که شیرین شود.
داخل یک ماهیتابه خلال پرتقال، خلال بادام، خلال پسته، زرشک را جدا جدا بگذارید روی حرارت و به مدت کم با روغن تفت بدهید. برای تفت دادن زرشک و پوست پرتقال، کمی شکر به آن اضافه کنید می توانید همه را هم با هم تفت بدهید (که مخلوط شوند) ولی برای دیزاین غذا جدا جدا تفت بدهید و تزیین کنید قشنگ تر است. بهتر است خلال پسته تفت نخورد چون رنگ آن عوض می شود اما اگر تفت دادید خیلی کم باشد که ازخامی دربیاید و رنگ آن عوض نشود.
بعد از پخت خورشت قیمه نثار، گوشت آن نباید آب داشته باشد و آب آن کشیده شود. برنج را که از قبل خیس کردید به صورت کته یا پلو درست کنید. در پایان از مواد تفت داده شده و گوشت روی آن را تزیین کنید و نوش جان کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی