طرز تهیه کاچی شیره انگور
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کاچی شیره انگور را خواهیم داشت. برای آشنایی با طرز تهیه این دسر مقوی و سنتی ایرانی با ما همراه باشید.
کاچی یکی از دسرهای مقوی، خوشمزه و سنتی ایرانی است که از قدیم الایام برای تقویت بدن شخصی که زایمان کرده است، تهیه می کرده اند. این دسر اما در بین تمام افراد نیز پرطرفدار است و معمولا برای صبحانه، میان وعده و افطار تهیه می شود.
کاچی با شیره انگور و گردو یکی از روش هایی است که در شهرهایی چون ارومیه معمول است و کاچی مقوی تری به شما می دهد. کاچی معمولا در شهرهای مختلف ایران به روش های متفاوت و متنوعی تهیه می شود. در ادامه طرز تهیه این کاچی خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۱ پیمانه
- شیره انگور ۱/۲ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه (اختیاری)
- روغن یا کره ۱۵۰ گرم
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
- پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
- گردوی چرخ شده ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- پودر پسته و بادام به مقدار لازم (برای تزئین)
* اگر می خواهید کاچی شما کالری بالایی نداشته باشد، بهتر است شکر را از مواد لازم حذف کنید. زیرا شیره انگور خود شیرین است. یا می توانید مقدار شکر را کمتر کنید.
طرز تهیه کاچی با شیره انگور و گردو
ابتدا حدود ۲ لیوان آب را به همراه شکر داخل یک قابلمه بریزید و هم بزنید تا شکر کمی حل شود. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و هم زده تا دانه های شکر ذوب شود. در ادامه مقداری زعفران دم کرده را به همراه پودر هل سابیده شده اضافه کنید. زمانی که چند جوش خورد از روی حرارت بردارید و شیره انگور را اضافه کنید و هم بزنید و آن را کنار بگذارید.
در ادامه داخل یک قابلمه آرد را الک کنید و روی حرارت قرار دهید و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. (شما می توانید از هر نوع آردی که دوست دارید استفاده کنید ولی آرد شیرینی پزی رنگ روشنی به کاچی شما خواهد داد). بعد از ۱۰ دقیقه تفت دادن آرد، آن را الک کنید و مجدد به تابه برگردانید.
در ادامه روغن یا کره را به آرد اضافه کنید و برای ۵ دقیقه اجازه دهید تا روغن یا کره ذوب شود. سپس کمی پودر دارچین و گردوی چرخ شده را اضافه کنید. (افزودن گردو در کاچی شیره انگور اختیاری می باشد و می توانید آن را حذف کنید).
حالا باید شربت تهیه شده را طی دو مرحله به مواد فوق اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید تا خودش را بگیرد و همان طور که داغ است داخل کاسه یا ظرف مناسب ریخته و با انواع مغزها تزئین کنید. بهتر است این دسر را گرم میل کنید.
چند نکته
- می توانید شکر را حذف کنید و فقط از شیره انگور در تهیه شربت کاچی استفاده کنید.
- کاچی با شیره انگور شیرینی ملایمی دارد، اگر شیرین تر دوست دارید کمی شکر به شهد بیفزایید.
- شربت نیازی به غلیظ شدن ندارد همین که شکر حل شود کافی می باشد.
- می توانید به دلخواه ۲ قاشق غذاخوری گلاب نیز به شربت کاچی اضافه کنید.
- غلظت کاچی باید مانند فرنی باشد و مانند حلوا منسجم نیست.
- در صورت تمایل از عطاری ادویه مخصوص کاچی که شامل چندین نوع ادویه است را تهیه کرده و در کاچی استفاده کنید.
- ادویه کاچی نوع خاصی از ادویه است که میتوانید آن را از عطاری تهیه یا خودتان در خانه آسیاب و ترکیب کنید.
مقالات بیشتر بخوانید:
- دسر فرنی ، دسر اصیل و لذیذ ایرانی
- طرز تهیه گوش فیل خانگی خوشمزه
- طرز تهیه حلوای گردو خوشمزه و مجلسی به روش تبریزی
- طرز تهیه حلوا زنجبیل تبریزی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی
- طرز تهیه سوهان توری با کنجد ، خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی با طعمی بی نظیر
- طرز تهیه زولبیا و بامیه ترد خانگی