طرز تهیه کوفته شیرین
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی را خواهیم داشت. برای آشنایی با دستور پخت این غذای خوشمزه و اصیل در ادامه همراه ما باشید.
کوفته از آن دست غذاهایی است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. این غذا روش تهیه راحتی دارد و تنها باید قلق آن را یاد بگیرید تا کوفته شما وا نرود. کوفته انواع زیادی دارد که کاملا به ذائقه شما برمیگردد، بسیاری کوفته را با گوشت دوست دارند و خیلی ها گیاهی و بدون گوشت را ترجیح می دهند. این غذا را میتوان به هر دو صورت هم با برنج و هم با نان سرو کرد. یکی از متفاوت ترین انواع کوفته ها کوفته شیرین است که اصالت آن به کرمانشاه برمی گردد.
کوفته شیرین کرمانشاهی از غذاهای محلی کرمانشاه است که طعمی ترش و شیرین دارد. وجه تمایز این غذا، طعم ناشی از سس منحصر به فرد آن است. این غذا از مواد مغذی و پرکالری درست میشود و ارزش غذایی بالایی دارد و دستور پخت آن نیز بسیار راحت است. در ادامه طرز تهیه این غذای لذیذ را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- برنج ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- تخممرغ ۱ عدد
- شکر ۱۰۰ گرم
- سرکه ۲/۳ پیمانه
- نعنا خشک ۲۵ گرم
- آب یک پیمانه
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
برنج را شسته و همراه با کمی آب و نمک بر روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شود، وقتی آب برنج تمام شد حرارت را خاموش کنید.
پیاز را پوست گرفته، رنده کنید و آب آن را بگیرید، سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به برنج پخته اضافه کنید، نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک را به آن اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن مواد کنید.
پس از اینکه مواد حسابی با هم مخلوط و یکدست شدند، تخم مرغ را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
مایه آماده شده را به شکل توپهایی به اندازه یک پرتقال درآورده و در یک ردیف، کف قابلمهای با سایز مناسب بچینید.
سرکه، شکر، روغن و آب را در قابلمه کوچکی بریزید، قابلمه را روی حرارت قرار داده و مواد را هم بزنید تا شکر حل شده و سس کمی غلیظ شود، سپس سس حاصل را بر روی کوفتهها بریزید.
حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و حدود یک ساعت زمان دهید تا کوفته ها کاملا مغزپخت شوند.
کوفته ها را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان و سبزی خوردن به عنوان یک وعده غذایی کامل و پرانرژی سرو کنید.
نکات قابل توجه
- برخی برای داشتن طعمی ترش و شیرین، در سس این غذا از رب گوجه و رب انار استفاده می کنند.
- می توانید سس را فقط با رب انار تهیه کنید و رب گوجه فرنگی را حذف کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه کوفته تبریزی ، غذای اصیل آذربایجان
- طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته ترکیه ای خوشمزه و نکات آن
- طرز تهیه چی کوفته ترکیه با بلغور | Çiğ köfte
- طرز تهیه کبه عربی اصیل و خوشمزه | kibbeh
- طرز تهیه کوفته ماهی خوشمزه و ساده