طرز تهیه کوکو شیرین
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه کوکو شیرین خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
کوکو شیرین از غذاهای سنتی و محلی شهر قزوین و مشهد است. این غذا به عنوان شیرینی نیست بلکه کوکو است با طعم شیرین. در واقع کوکوی شیرین پای ثابت مجالس و مهمانیها است و به صورت سرد یا گرم برای پیشغذا یا دسر سرو میشود. افرادی که به غذاهای شیرین علاقه دارند حتما این غذا را تهیه و میل کنند. این کوکوی جذاب با سیب زمینی و ادویه ها و زعفران تهیه می شود. اگر می خواهید کوکویی متفاوت و جدید تهیه کنید حتما با استفاده از این دستور پخت کوکو شیرین را امتحان کنید.
مواد لازم بار یتهیه کوکو شیرین
- سیب زمینی ۲۵۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر ۲ ق غذا خوری
- شربت بار ۱۰ ق غذاخوری
- روغن یا کره ۲ ق غذاخوری
- وانیل ۱/۴ ق مربا خوری
- زغفران غلیظ دم کرده ۱ ق غذا خوری
- هل ۱/۴ ق مربا خوری
مواد لازم برای تهیه شربت بار یا شیره
- شکر ۱ پیمانه
- آب ۱/۲ پیمانه
- گلاب ۱/۴ پیمانه
- زعفران به مقدار لازم
- جوهر لیمو نوک ق چای خوری
طرز تهیه کوکو شیرین
در ابتدا باری تهیه کوکو شیرین باید شیره یا همان شربت بار را تهیه کنید. برای این کار داخل یک قابلمه شکر و آب را بریزید و هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم شکر ذوب شود. وقتی کمی شربت غلیظ شد زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه دیگر بگذارید تا بجوشد و بعد از روی حرارت برداشته و بگذارید تا خنک شود.
در ادامه سیب زمینی های را بشورید و داخل قابلمه بریزید و با مقداری آب بگذارید تا پخته شود. سپس پوست سیب زمینی را جدا کنید و صبر کنید تا خنک شود و بعد خوب بکوبید. زعفران را خوب بسابید و با مقداری یخ بگذارید روی حرارت کتری تا دم بکشد و خوش رنگ شود.
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. سفیده را با همزن دستی یا برقی بزنید تا کمی کف کند و سفید رنگ شود. زرده تخم مرغ را به همراه شکر و زعفران و وانیل و هل خوب هم بزنید تا کرم رنگ شود. سپس زرده را به سیب زمینی و کره یا روغن را اضافه کنید و خوب با همزن برقی بزنید تا مخلوط شود و بعد سفیده را طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
در ادامه کف یک ظرف پیرکس را چرب کنید و مواد کوکو را داخل ظرف ریخته و روی آن را صاف کنید و در فر ۱۹۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا کوکو پخته شود و بعد شیره یا همان شربت بار را به اندازه ۱۰ ق اضافه کنید و گریل فر را روشن کنید تا سطح کوکو شیرین طلایی شود. نوش جان.