طرز تهیه کوکو بادمجان

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کوکو بادمجان، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای محبوب سفره ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

یکی از غذاهای راحت و آسان که تهیه آن زمان کمی می برد، کوکو است. انواع بسیار زیادی کوکو در لیست غذاهای ایرانی از جمله کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکو اسفناج، کوکو کدو، کوکو مرغ و… وجود دارد. این غذا را می توان همیشه با کمترین مواد و در دسترس ترین آنها، با توجه به ذائقه و سلیقه خود درست کرد.

کوکو بادمجان، یکی از لذیذترین انواع کوکو است. این کوکو به دلیل داشتن بادمجان طرفداران بسیاری دارد و تهیه آن نیز بسیار راحت است. شما به دلخواه می توانید به مواد کوکو بادمجان خود سیب زمینی و یا کدو اضافه کنید. در ادامه ما ابتدا طرز تهیه کوکو بادمجان ساده و سپس روش های مختلف آن را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کوکو بادمجان
طرز تهیه کوکو بادمجان

مواد لازم

  • بادمجان متوسط ۴ عدد
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • سیر ۱ حبه
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • روغن مایع به اندازه کافی

طرز تهیه

ابتدا باید بادمجان را بپزید، اگر از طعم غذاهایی که با بادمجان کبابی (مانند میرزا قاسمی) تهیه می شوند خوشتان می آید می توانید بادمجان ها را کباب کنید، اما اگر این طمع را نمی پسندید بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت آبپز بپزید و یا به صورت خام استفاده کنید.

خواندن
طرز تهیه سوتی پلو ، غذای سنتی و خوشمزه اردبیلی

پس از اینکه بادمجان ها پخته شدند آنها را داخل یک کاسه جادار و مناسب بریزید و اجازه دهید کمی خنک شوند. در ادامه سیر و پیاز را رنده کنید و پس از اینکه با فشار دست آبشان را گرفتید به کاسه حاوی بادمجان اضافه کنید.

در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید و آنها را با گوشتکوب به خوبی بکوبید، یا با میکسر کمی میکس کنید تا بادمجان ها کاملا له شوند. در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را هم مانند سیر و پیاز رنده کنید.

در مرحله بعدی تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند، سپس به کاسه حاوی بادمجان اضافه کنید. نکته مهم در این مرحله این است که حتما اجازه دهید بادمجان ها سرد شوند سپس تخم مرغ را اضافه کنید.

پس از اینکه تخم مرغ را اضافه کردید مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه کوکو کاملا یکدست و منسجم شود. در مرحله پایانی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید، پس از اینکه روغن داغ شد مایه کوکو را داخل تابه بریزید.

با پشت قاشق مایه کوکو را صاف کنید و اجازه دهید یک سمت آن به طور کامل سرخ شود. پس از اینکه قسمت زیرین کوکو سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. در پایان کوکو را به همراه گوجه فرنگی، خیارشور و نان سرو کنید.

طرز تهیه کوکو بادمجان
طرز تهیه کوکو بادمجان

کوکوی بادمجان با بادمجان خام

برای تهیه کوکوی بادمجان با بادمجان خام دستور بالا را پیش می رویم. فقط کافیست بادمجان ها را به صورت خام پوست بگیرید سپس به همراه سیر و پیاز رنده کنید.

خواندن
طرز تهیه اشکنه شنبلیله خوشمزه و سنتی

نکته مهم در پخت کوکوی بادمجان با بادمجان خام این است که وقتی بادمجان خام را رنده کنید آب زیادی از آن خارج می شود. حتما قبل از اضافه کردن ادویه و تخم مرغ آب اضافی بادمجان را بگیرید سپس مراحل پخت کوکو را ادامه دهید.

کوکو بادمجان با سیب زمینی

برای تهیه کوکوی بادمجان با سیب زمینی، ۱ عدد سیب زمینی بزرگ را آبپز می کنیم، سپس پوست میگیریم، یا رنده می کنیم یا با گوشتکوب له می کنیم و به مایه کوکو اضافه می کنیم. در صورت نیاز و برای اینکه کوکو خشک نشود ۱ عدد تخم مرغ دیگر نیز به مایه کوکو اضافه می کنیم.

کوکو بادمجان با کدو

در صورتی که می خواهید این کوکوی خوشمزه را به صورت رژیمی تر تهیه کنید می توانید برای مقدار مواد این دستور به دلخواه یک یا دو عدد کدو سبز قلمی را مانند بادمجان ها بپزید و به مواد کوکو اضافه کنید. برای اینکه کوکو خشک نشود یک عدد تخم مرغ هم اضافه کنید.

پخت کوکوی بادمجان در فر

در صورتی که می خواهید این کوکوی خوشمزه را در فر درست کنید فر را با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود. سپس یک قالب مناسب انتخاب کنید و با مقدار کمی روغن مایع کف و دیواره های قالب را چرب کنید.

پس از اینکه قالب را چرب کردید مایه کوکو را داخل قالب بریزید و روی درب قالب را با یک فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا کوکو آماده شود. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که دمای فرها متفاوت است.

خواندن
طرز تهیه کتلت نخود به 2 روش ساده و خوشمزه

نکات پخت

  • اگر مایه کوکوی شما بیش از حد شل و آبکی شد کافیست مقداری آرد گندم را کم کم به مایه کوکو اضافه کنید.
  • اگر می خواهید کوکوی سوخاری داشته باشید، قبل از سرخ کردن کوکوها آنها را در آرد سوخاری بغلطانید.
  • در صورت دلخواه می توانید ۱ قاشق غذاخوری سبزی خشک معطر به مواد کوکوی خود اضافه کنید.
  • برای عطر و طعم بهتر می توانید مقداری زعفران دم کرده به مواد کوکو اضافه کنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: