طرز تهیه کوکی گردویی خوشمزه و لذیذ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ تصمیم گرفتیم تا نکاتی را درباره طرز تهیه کوکی گردویی بیان کنیم، برای آشنایی بیشتر با نکات مهم در ادامه همراه ما باشید.
کوکی شیرینی مورد علاقه بسیاری از کودکان و بزرگسالان است و در انواع طعمها تهیه میشود. یکی از لذیذترین انواع آن کوکی گردویی است که بسیار مقوی و خوشمزه بوده و انتخاب فوقالعادهای برای یک میانوعده یا عصرانه دلچسب است. برای آشنایی با طرز تهیه کوکی گردویی به روشهای مختلف تا پایان مقاله همراه ما باشید.
طرز پخت کوکی گردویی ساده
برای تهیه سادهترین کوکی گردویی مواد زیر را آماده کنید:
- آرد همهمنظوره ۱ پیمانه
- گردو خرد شده یک و نیم پیمانه
- پودر قند ۱ پیمانه
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰۰ گرم
دستور پخت
- آرد، گردو، شکر و مقدار کمی نمک را در ظرف مناسبی ریخته و مخلوط کنید. بهتر است قبل از مخلوط مواد آرد را دو الی سه بار الک کنید و در ادامه وانیل را به آرامی به مواد اضافه کرده و مجدد آنها را ترکیب کنید.
- کره که از قبل آن را در دمای محیط قرار دادهاید را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به مواد اضافه نمایید. تمام مواد را با سرعت کند همزن هم بزنید تا خمیر کرمی رنگ یکدست به وجود آید و کاسه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
- پس از گذشت زمان ظرف را از یخچال بیرون آورید و اجازه دهید خمیر به دمای محیط برسد. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید تا گرم شود و درون سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید.
- کمی خمیر را ورز دهید و گلولههای کوچک از آن بگیرید. خمیر را به شکل گرد یا هر شکلی که دوست دارید درآوردید و با فاصله در سینی فر بچینید. سینی را به مدت ۳۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کوکی شما آماده شود.
طرز تهیه کوکی گردویی شکلاتی
برای تهیه کوکی گردویی شکلاتی مواد زیر را آماده کنید:
- آرد قنادی دو و نیم پیمانه
- مغز گردو نصف پیمانه
- کشمش ۱ پیمانه
- پودر قند سه چهارم پیمانه
- شیر یک چهارم پیمانه
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- تخممرغ ۲ عدد
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- کره ۵۰ گرم
دستور پخت
- ابتدا کره را خارج از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد و نرم شود. سپس آن را درون کاسه بریزید و پودر قند الک شده را به آن اضافه کنید. به مدت ۵ دقیقه با سرعت تند همزن برقی مواد را مخلوط کنید تا به بافت خامهای برسد.
- روغن مایع را درون ظرف بریزید و مجدد با همزن مواد را هم بزنید. هر یک از تخممرغها را بهصورت جداگانه درون ظرف بشکنید و ۳۰ ثانیه هم بزنید. در ادامه وانیل و شیر را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
- آرد بکینگ پودر و پودر کاکائو را الک کنید و به آرامی به مواد درون کاسه بیفزاید. تمام مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و سپس آنها را با دست ورز دهید. مغز گردوها را به شکل نگینی خرد کنید و همراه کشمش به سایر مواد اضافه کنید. همه مواد را مجدد هم بزنید تا گردوها و کشمشها بهصورت یکنواخت در خمیر پخش شوند.
- حدود ۳۰ دقیقه الی یک ساعت مواد را درون یخچال بگذارید تا استراحت کند. در این فاصله فر را روشن کنید و آن را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. با کاغذ روغنی سینی فر را بپوشانید و مایه کوکی را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک پرتقال کوچک از خمیر جدا کنید و پس از شکل دادن آنها را با فاصله درون سینی فر بچینید.
- سینی را در طبقه وسط قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه کوکیها پخته شوند. پس از پختن کوکیها قبل از انتقال آنها به ظرف اصلی اجازه دهید خنک شوند.
طرز پخت کوکی گردویی بدون فر
کوکی گردویی را میتوان در تابه نیز تهیه کرد که مواد موردنیاز آن عبارتند از:
- آرد قنادی ۲ پیمانه
- پودر قند دو سوم پیمانه
- روغن مایع سه چهارم پیمانه
- تخممرغ ۲ عدد
- ماست ۳ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
- گردو و کشمش به مقدار لازم
دستور پخت
- قبل از شروع کار همه مواد را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسند. ابتدا یک ظرف مناسب انتخاب کنید و تخممرغها را درون آن بشکنید. وانیل و پودر قند را به آن اضافه کنید و با همزن به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا رنگ آن کرم میشود.
- بکینگ پودر و ماست را به ظرف اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا پف کند. در ادامه روغن مایع را افزوده و سپس آرد الک شده، پودر کاکائو الک شده و مقداری نمک به مواد اضافه کنید و آنها را مخلوط نمایید. کشمش و گردوهای خرد شده را نیز به مواد اضافه کرده و همه آنها را با قاشق مخلوط کنید.
- مواد کوکی را به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید و در این فاصله یک کاغذ روغنی کف تابه قرار دهید. تابه را به مدت چند دقیقه روی حرارت و ترجیحاً شعله پخش کن قرار دهید تا گرم شود.
- مواد را از یخچال خارج نموده و اندازه یک پرتقال کوچک از خمیر بگیرید. به خمیر شکل دهید و آنها را با فاصله درون تابه بچینید، برای تهیه کوکی به این روش نیازی به استفاده از کره نیست.
نکات مهم تهیه کوکی گردویی
- کوکیها حین پخت پف میکنند و بهتر است آنها را با فاصله ۵ سانتیمتر از یکدیگر بچینید.
- برای تیرهتر شدن کوکی میتوانید از پودر کاکائوی بیشتری استفاده کنید.
- کوکی نباید بیش از اندازه پخته شود؛ زیرا سفت و شکننده خواهد شد.
- پس از استراحت مایه کوکی آن را به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا هنگام پخت بیش از حد پهن نشود.
- استفاده از کشمش در کوکی گردویی کاملاً سلیقهای است.
- سعی نکنید زمانی که کوکیها هنوز داغ هستند آنها را از تابه یا سینی فر جدا کنید و اجازه دهید خنک شوند.
- برای تهیه کوکی از نصف قاشق چایخوری نمک استفاده کنید تا طعم شیرینی آن متعادل شود.
سخن پایانی
طرز تهیه کوکی گردویی با روشهای مختلف آموزش داده شد و به سادگی میتوانید آن را در منزل تهیه و نوش جان کنید. کوکی گردویی از خوشمزهترین انواع آن است و مدت زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد.