طرز تهیه گلت سیب
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه گلت سیب آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
گلت (Galette) به معنای «کیک تخت» است که در آشپزی فرانسوی برای انواع مختلف کیکهای گرد یا فرم دهی آزاد استفاده میشود. گلت سیب یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با دستورهای متنوعی درست می شود. انواع مختلفی گلت وجود دارند که میتوان با میوهها و حتی مواد غذایی مختلف تهیه کرد. خمیر آن هم به شیوههای مختلفی تهیه میشود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه گلت سیب در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر گلت
- آرد ۲ و نیم پیمانه
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- کره سرد ۲۰۰ گرم
- آب سرد ۱/۲ پیمانه
مواد فیلینگ
- سیب ۲-۳ عدد
- شکر ۱/۳ پیمانه
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه گلت
آرد را دو بار الک کنید. نمک و شکر را به همراه آرد در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا با هم مخلوط شوند. کره را اضافه کنید و ۳۰ تانیه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و به شکل خرده نان دربیایند. آب سرد را به آرامی به آن اضافه کنید. خمیر باید شکل توپ به خودش بگیرد و یکدست شود.
خمیر گلت مانند خمیر پای تقریبا خشک است. خمیر را در پلاستیکی بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
سیب را به صورت نازک برش بزنید و روی آن را پودر دارچین و شکر بپاشید. خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و کمی با دست ورز دهید.
فر را روشن و روی دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد تنظیم کنید. در سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید. روی کاغذ روغنی را آردپاشی کنید.
خمیر گلت را باز کنید تا ضخامتش به حدود ۳ میلیمتر برسد. روی خمیر را هم کمی آرد بپاشید . برشهای سیب را در وسط خمیر به صوت گرد، بچینید و از لبهها به اندازه حداقل ۵ سانتیمتر فاصله دهید.
خمیر را روی سیبها به آرامی تا بزنید. کره ذوب شده را روی خمیر با برس بمالید. روی کل گلت را پودر دارچین و شکر بپاشید. آن را در فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزد. نوش جان