طرز تهیه هویج پلو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه هویج پلو خوشمزه و خانگی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
هویج پلو این غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که اصالتی شیرازی دارد ولی در شهر هایی مانند اصفهان و تبریز هم طبخ می شود. هویج پلو را می توانید به همراه گوشت یا مرغ تهیه کنید. در تهیه این پلو خوشمزه در مصرف زعفران دست و دلباز باشید تا رنگ و لعاب خوبی به غذا دهد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه هویج پلو در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
- برنج ۳ پیمانه
- هویج ۴ عدد
- شکر ۱/۳ پیمانه
- زرشک ۱/۲ پیمانه
- پیاز متوسط ۲ عدد
- گوشت مرغ ۵۰۰ گرم
- خلال بادام ۱/۴ پیمانه
- خلال پسته ۱/۴ پیمانه
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران ساییده ۱ قاشق سوپخوری
- نمک ، روغن مایع و پودر زعفران به اندازه کافی
- خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه
برای تهیه هویج پلو ابتدا خلال بادام ها را در در کاسه ای می ریزیم و روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورند. یک پیاز را نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. هویج ها را نیز با رنده درشت ، رنده می کنیم.
سپس داخل قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. سپس یک پیاز دیگر را پوست می گیریم و از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و همراه با مرغ و کمی پودر زعفران به آب در حال جوش اضافه می کنیم و می گذاریم تا مرغ کاملا پخته شود. پس از پخت کامل مرغ ها را روی تخته آشپزخانه با چاقو خرد می کنیم.
تابه را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن می ریزیم و سپس پیاز ها را در تابه می ریزیم و تفت میدهیم ، پیاز ها که سرخ و طلایی شد مرغ های خرد شده را به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.
خلال بادام ها را در آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافه آن خارج شود. در همان تابه هویج ها را می ریزیم و روی حرارت تفت می دهیم تا آب هویج کاملا گرفته شود و کمی روغن روی هویج می ریزیم و ۱ قاشق آبلیمو نیز روی هویج می ریزیم و تفت می دهیم و حرارت را کم می کنیم و زعفران را روی هویج می ریزیم و زرشک و شکر را با هم به مواد می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا زرشک ها نسوزند.
حرارت را خاموش می کنیم و خلال پسته ،خلال بادام و پوست پرتقال را نیز به مواد اضافه می کنیم و خوب مواد را با هم زیر و رو می کنیم و مجددا ترکیب مرغ و پیاز داغ را اضافه می کنیم و همگی مواد را با هم مخلوط می کنیم.
سپس در قابلمه ای آب و نمک می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا به جوش بیاید. برنج خیس خورده را در آب جوش می ریزیم و هم می زنیم. سپس برنج را آبکش می کنیم و کف قابلمه روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و کمی برنج کف قابلمه می ریزیم،دقت کنید که برنج را کفتگیر به کفتگیر می ریزیم.
پس یک کفگیر برنج می ریزیم و روی آن از مایه می ریزیم و مجددا لایه بعدی با کفگیر برنج می ریزیم و لایه بعد از مواد هویج پلو می ریزیم تا به آخر که برنج و مایه تمام شود. در مرحله بعدی درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را ملایم می کنیم تا هویج پلو ابتدا بخار کند (تقریبا ۵ دقیقه) و بعد حرارت را کم می کنیم تا کاملا هویج پلو پخته شود. پس از ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد هویج پلو کاملا پخته شده و در دیس می کشیم. نوش جان.