طرز تهیه نان قلیفی سیستانی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نان قلیفی سیستانی، یکی از خوشمزه ترین نان های محلی سیستان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نان قلیفی یکی از نان های محلی و سنتی زابل و منطقه سیستان می باشد که تهیه آن بسیار راحت است. این نان محلی با آرد گندم و خمیرمایه تهیه می شود و به دلیل وجود رازیانه، تخم گشنیز و سیاه دانه طعم بی نظیری دارد و بسیار مقوی است.
درست کردن این نان بسیار راحت است و برای تهیه آن نیازی به فر یا همزن برقی ندارید زیرا این نان داخل تابه و روی گاز تهیه می شود. در ادامه طرز تهیه نان قلیفی سیستانی ساده و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد گندم ۱.۵ پیمانه
- شیر نصف پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- آب ولرم به مقدار لازم
- زردچوبه، زعفران دم کرده، رازیانه، تخم گشنیز و سیاهدانه به مقدار لازم
طرز تهیه نان قلیفی سیستانی
برای تهیه این نان مقوی، ابتدا داخل یک ظرف خمیر مایه و شکر و آب ولرم را بریزید و با هم مخلوط کنید و اجازه دهید که خمیرمایه به مدت ده دقیقه بماند تا به عمل بیاید.
سپس در یک ظرف بزرگتر آرد را بریزید، خمیرمایه را هم اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید. اگر خمیر سفت بود به آن کمی آب گرم اضافه کنید و برعکس اگر دیدید که خمیر شل است به آن کمی آرد اضافه کنید و به مدت پنج یا شش دقیقه خمیر را ورز دهید.
دقت داشته باشید که باید به مقدار لازم آب ولرم اضافه کنید تا جایی که یک خمیر نسبتا شل بدست بیاید. خمیر شما خیلی نباید شل و آبکی باشد و مانند ماست کمی غلظت داشته باشد.
در ادامه باید روی خمیر را با سلفون یا یک دستمال پارچه ای بپوشانید و برای نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حباب بزند. لازم نیست در دمای خیلی گرم قرار دهید زیرا خمیر این نان کمی متفاوت است.
پس از گذشت این مدت، تخم مرغ و شیر را به مواد خمیر اضافه کنید و هم بزنید. سپس مقداری زعفران، سیاهدانه، زردچوبه، رازیانه و تخم گشنیز اضافه کنید. در این مرحله اگر دوست دارید نان شما نمکی باشد از کمی نمک و اگر دوست دارید شیرین باشد از کمی شکر استفاده کنید و مواد را مجدد هم بزنید تا به غلظت کمی رقیق تر از مایه کیک برسد و برای نیم ساعت دیگر نیز مجدد زمان دهید تا استراحت کند.
حالا داخل تابه مورد نظر روغن ریخته و آن را خوب چرب کنید و اجازه دهید گرم شود. از مواد نان داخل آن بریزید و درب تابه را قرار دهید و صبر کنید روی حرارت کم خوب پخته شود. (می توانید مواد به دو قسمت تقسیم کنید و دو نان تهیه کنید). نان را برگردانید و صبر کنید تا طرف دیگر آن هم طلایی و پخته شود. نان شما آماده است، آن را برش داده و سرو کنید.
چند نکته
- هنگام پخت نان می توانید به دلخواه روی آن مقداری کنجد بپاشید.
- اگر حرارت زیاد باشد نان خمیر می شود و مغز پخت نمی شود، زیر قابلمه حتما شعله پخش کن بگذارید.
- اگر می خواهید نان را به صورت دو مرحله ای تهیه کنید ارتفاع آن کمی کم می شود ولی خیلی خوب مغز پخت می شود.
- حتما از خمیرمایه سالم استفاده کنید تا خمیر شما ور بیاید و در ابتدا آن را عمل بیاورید و بعد استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه ساندویچ بادمجان لذیذ و خوشمزه با طعم عالی
- طرز تهیه تست بادمجان و پنیر ساده و خوشمزه
- طرز تهیه کتلت نخود به ۲ روش ساده و خوشمزه
- طرز تهیه کتلت ذرت و گشنیز ساده و خوشمزه
- طرز تهیه کتلت ماهی سالمون خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه کوفته تبریزی ، غذای اصیل آذربایجان
- طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته ترکیه ای خوشمزه و نکات آن