طرز تهیه خورش قارچ و مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش قارچ و مرغ خوشمزه و مجلسی را خواهیم گفت. در ادامه با ما همراه باشید.
خورش مرغ و قارچ از انواع خورشهای لذیذ و خوشمزه است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این غذا در منازل و رستورانها طرفداران زیادی دارد. همچنین با سادهترین مواد تهیه میشود و برای سرو در مجالس و مهمانیها غذای مناسبی است.
این خورش دارای خواصی مانند درمان کمخونی، تنظیم سطح کلسترول و حفظ سلامت استخوانها است. در ادامه طرز تهیه خورش قارچ و مرغ به سبکهای گوناگون معرفی شدهاند.
روش پخت خورش قارچ و مرغ ساده
مواد لازم
موارد موردنیاز برای تهیه خورش قارچ و مرغ به سادهترین روش عبارتاند از:
- قارچ ۴۰۰ گرم
- ران یا سینه مرغ ۴ تکه
- عصاره مرغ یک عدد
- جعفری ۱۰۰ گرم
- آرد ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز یک عدد
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، کاری و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
- در ابتدا تکههای مرغ را به خوبی بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند. در ادامه آرد را به همراه نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری و زردچوبه در یک ظرف مخلوط کنید.
- تکههای مرغ را در مخلوط آرد و ادویه بغلتانید. سپس مقداری روغن درون تابه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید و تکههای مرغ را درون تابه سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن مرغها آنها را از تابه خارج کنید. در این قسمت پیاز را که از قبل نگینی خرد کرده اید همراه با مقداری روغن درون قابلمه تفت دهید.
- زمانی که پیازها کاراملی شدند قارچهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. در صورتی که قارچها ریز هستند نیازی نیست آنها را خرد کنید.
- عصاره مرغ حل شده در دو لیوان آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و پس از ۱۵ دقیقه قطعات مرغ را به همراه جعفری خرد شده به آن اضافه نمایید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
روش پخت خورش قارچ و مرغ مجلسی
مواد لازم
این خورش طعم بسیار لذیذ و بینظیری دارد و برای سرو در مهمانیها مناسب است. مواد موردنیاز آن عبارتاند از:
- قارچ ۲۰۰ گرم
- ران یا سینه مرغ ۲ تکه
- پیاز ۱ عدد
- هویج ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- سیب زمینی ۲ عدد
- آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
- نخودفرنگی ۱ پیاله
- رب گوجهفرنگی یک پیاله
- نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و رزماری به میزان لازم
- روغن و آب به میزان لازم
طرز تهیه
- پیاز خرد شده را همراه با کمی روغن درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا تفت داده شود. سپس هویج و فلفل دلمهای سرخ شده را همراه با تکههای مرغ، نخود فرنگی و ادویهها به پیاز اضافه کنید. پس از آن رب گوجه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید تا رنگ بگیرد. پس از چند دقیقه ۳ لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغها پخته شوند.
- با توجه به اندازه قارچها در صورت نیاز آنها خرد کنید و همراه با آبلیمو، نمک و روغن بر روی حرارت قرار دهید تا تفت داده شوند. پس از آن قارچها را به مرغ اضافه کنید.
- زمانی که مرغ پخته شد زعفران را به آن اضافه کنید تا خوشعطر شود. در این مرحله میتوانید سیبزمینیها را بهصورت خلالی سرخ کنید و در کنار خورش میل نمایید.
روش پخت خورش مرغ و قارچ با خامه و شیر
مواد لازم
از خوشمزهترین سبک های خورش قارچ و مرغ به شمار میرود و در بین تمام سنین طرفدار دارد. مواد لازم برای تهیه این خورش عبارتاند از:
- سینه مرغ ۲ تکه
- قارچ ۳۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- کره۷۰ گرم
- خامه ۱۰۰ گرم
- شیر ۲۰ گرم
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- ماست ۵ قاشق غذاخوری
- سیر ۳ حبه
- گوجه گیلاسی ۱۰ عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پاپریکا به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- زعفران دمکرده ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- ابتدا مرغها را بشویید و بهصورت مکعبی و منظم خرد کنید. در یک ظرف مناسب ماست، زعفران، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر سیر را با هم مخلوط کنید. در ادامه مرغها را به مخلوط ماست اضافه نمایید و ظرف را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا مرغها مزهدار شوند. فراموش نکنید بر روی ظرف سلفون بکشید.
- پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید و همراه با ۳۰ گرم کره و مقداری روغن بر روی حرارت قرار دهید. زمانی که پیازها طلایی شدند زردچوبه را به آن اضافه نمایید و با پیاز تفت دهید.
- سیرها را بهصورت خیلی ریز خرد کنید و به پیازها اضافه نمایید. پس از آن که سیر کمی تفت داده شد مرغها را به آن اضافه کنید تا پخته شوند.
- قارچها را بهصورت حلقهای برش دهید و با ۴۰ گرم کره، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو درون تابه تفت دهید. پس از آن قارچها را به مرغها اضافه و مخلوط کنید.
- در یک ظرف دیگر خامه و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید و حسابی هم بزنید. در ادامه مخلوط را به خورش اضافه کنید و ۵ دقیقه زمان دهید تا غلیظ شود. گوجههای گیلاسی را که از قبل به دو نیم تقسیم کردهاید پس از ۵ دقیقه دیگر به خودش اضافه کنید. حدودا ۱۰ دقیقه بعد خورش آماده سرو است.
فوت و فن های پخت
برای تهیه خورش مرغ و قارچ فوت و فنهایی وجود دارند که ظاهر و طعم بینظیری به آن میبخشند؛
- فیلههای مرغ را بهصورت تکههای کوچک خرد کنید.
- برای عطر و طعم بهتر خورش یک تکه چوب دارچین درون آن قرار دهید و قبل از سرو آن را خارج کنید.
- از اضافه کردن آرد به مقدار زیاد در خورش خودداری کنید چرا که خورش را غلیظ میکند.
- در صورت نبود آبلیمو بهعنوان چاشنی میتوانید از آبغوره یا لیموعمانی استفاده کنید.
- استفاده از رب کاملاً اختیاری بوده و رنگ و ظاهر بهتری به خورش میبخشد.
- میتوانید برای تزیین خورش از پیاز حلقهای و جعفری خرد شده استفاده کنید.
- تا جای ممکن قارچهای ریز تهیه کنید تا نیازی به خرد شدن آنها نباشد.
طرز تهیه خورش مرغ و قارچ به روشهای گوناگون در این مقاله معرفی شد. در واقع این خورش یکی از خورشهای لذیذ است که به سادگی و در کمترین زمان تهیه میشود. با تهیه و سرو خورش مرغ و قارچ سفرههای خود را خوشرنگ و زیبا کنید.