طرز تهیه آش سبزی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش سبزی ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آش یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل داشتن مواد مغذی و تنوع بالایی که دارد بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. آش در بسیاری از مراسمات مذهبی در ایران تهیه می شود و همین طور یکی از غذاهای مخصوص فصل سرماست. آش سبزی شیرازی یکی از انواع آش های ایرانی بسیار مقوی و خوشمزه است که در شهرهای مختلف به روش های متفاوتی تهیه می شود.
آش سبزی شیرازی از آن دست آشهای سنتی به شمار میرود که بهخاطر گوشت و حبوبات، سرشار از پروتئین است و مردم شیراز اغلب آن را بهعنوان صبحانه نوش جان میکنند. همچنین این آش در طباخیهای شیراز به عنوان صبحانه تهیه میشود؛ ضمن اینکه از نذریهای معروف ایام ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان است. در ادامه طرز تهیه آش سبزی به ۲ روش با گوشت و بدون گوشت را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- یک کیلو گوشت گردن گوسفند
- پیاز متوسط دو عدد
- لوبیا سفید دو پیمانه
- برنج دو پیمانه
- نخود دو پیمانه
- عدس دو پیمانه
- سبزی تره ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
- سبزی ترخون ۲۰۰ گرم
- مرزه خشک یک تا دو قاشق غذاخوری (اختیاری)
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
۱. ابتدا گوشت گردن گوسفند را با پیاز خردشده، زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید. پس از تغییر رنگ گوشت، به آن مقداری آب اضافه کنید و وقتی آب جوش آمد، حرارت آن را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
۲. پس از اینکه گوشت پخت، آن را ریشریش کنید. از آنجا که رشتههای گوشت به کشدارشدن آش کمک میکنند؛ از پوره کردن یا چرخ کردن آن بپرهیزید.
۳. نخود و لوبیا را از یک شب قبل خیس کرده و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید و سپس جداگانه بپزید. عدس و برنج را نیز از سه ساعت قبل بخیسانید و بهصورت جدا بپزید.
۴. از تره و ترخون به عنوان سبزی آش شیرازی استفاده میشود که با افزودن مقداری مرزه به آن، طعم فوقالعادهای پیدا خواهد کرد.
۵. سبزی خردشده، نصف مقدار حبوبات پخته و برنج پخته را در آب گوشت بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آش به آرامی جا بیفتد. بعضی اوقات آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
۶. مابقی حبوبات را چرخ کرده و با گوشت ریششده مخلوط کنید. سبزی آش حدود یک ساعت طول میکشد تا بپزد. پس از پخت سبزی باید گوشت و حبوبات را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و خوب هم بزنید.
۷. برای کشدارشدن آش باید از این مرحله به بعد، آن را مرتب هم بزنید. وقتی آش جا افتاد و آماده شد، روی آن را پیاز داغ و فلفل سیاه و یک قاشق روغن داغ تزیین کنید.
دستور پخت آش سبزی بدون گوشت
طرز تهیه آش سبزی بدون گوشت طبق همین روش بالاست؛ با این تفاوت که فقط باید گوشت را از این غذا حذف کنید و بقیه مراحل را طبق آنچه گفته شد، انجام دهید. می توانید برای طعم بهتر آش از یک یا دو عدد عصاره گوشت استفاده کنید.
نکات مهم
- گوشت گردن یا سردست، بهترین گوشت برای آش سبزی است.
- در طرز تهیه آش سبزی شیرازی میتوانید گوشت را با گوشتکوب دستی بکوبید.
- راز اصلی کشدارشدن این آش، در گوشت ریششده و همزدن مرتب آن است.
- تره این آش مقداری درشتتر از سبزی آش خرد میشود.
- برخی افراد در آش سبزی شیرازی از سیرابی به جای گوشت استفاده میکنند.
- شیرازیها این آش را با کشک نمیخورند و در کنار آن از پیاز داغ زیاد، فلفل سیاه، لیمو ترش یا نارنج و نان سنگک تازه استفاده میکنند.
- این آش از آش های دیگر غلیظ تر است و حالتی مانند حلیم دارد.
- آش باید تا جایی پخته شود که مواد خوب له شده باشند.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش کشک سنتی، خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه آش دوغ ، غذای محلی اردبیل
- طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش اسفناج مقوی به روش های مختلف
- طرز تهیه آش اوماج تبریزی خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه