طرز تهیه سس سیر
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه سس سیر خانگی و خوشمزه با طعمی عالی و خاص آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
سس سیر یکی از چاشنی های خوشمزه و مورد علاقه ایرانی هاست که ماده اصلی تشکیل دهنده آن سیر می باشد. سس سیر از جمله چاشنیهای بینظیر برای سرو غذاهایی مانند انواع کباب، فست فود، شاورما، غذاهای دریایی چون ماهی و میگو محسوب میشود. طعم این سس و وجود آبلیمو در آن باعث شده است که حتی کسانی که مزه و بوی سیر را دوست ندارند و از آن در غذا استفاده نمیکنند، از این سس در وعده های غذایی و غذاهایی گوشتی استفاده کنند. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سس سیر با دو روش آسان در ادامه با ما همراه باشید.
روش اول
مواد لازم برای تهیه سس سیر
- سیر یک سوم پیمانه
- آب لیمو ۱/۴ پیمانه
- روغن زیتون ۲ پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا سیرها را پوست بگیرید و به همراه نمک داخل غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا کاملا حبه های سیر پوره شوند. می توانید برای پوره کردن از دستگاه دستی نیز استفاده کنید و یا به وسیله گوشکوب برقی نیز این کار را انجام دهید.
سپس روغن را از بالای درب دستگاه غذاساز به صورت خطی بریرید بدین صورت که دستگاه را روشن کنید و ابتدا ۱ پیمانه روغن را به صورت خطی داخل دستگاه بریزید سپس ۱ ق چای خوری آبلیمو تازه بریزید.
باید به ریختن متناوب روغن و آبلیمو ادامه دهید تا جایی که سس در حال غلیظ شدن باشد وقتی سس به غلظت رسید دیگر نیازی به افزودن روغن نیست مابقی آبلیمو را داخل سس سیر ریخته و خوب بگذارید یکدست شود به همین راحتی سس سیر ما حاضر است می توانید سس را داخل ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید و به همراه غذاهای خود میل کنید. نوش جان
روش دوم
در روش زیر قصد داریم سس سیر را با استفاده از نشاسته تهیه کنیم که طعم بینظیری دارد.
مواد لازم
- سیر پوست کنده یک سوم پیمانه
- روغن زیتون یک چهارم پیمانه
- نشاسته چهار قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- آب یک پیمانه
- آبلیمو تازه یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس سیر
ابتدا نشاسته را درون آب سرد حل کرده، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و نشاسته حل شده را درون قابلمه ریخته و مدام به هم بزنید تا نشاسته کمی سفت شده و خودش را بگیرد. در نهایت از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
سیر را همراه با نشاسته، نمک، فلفل، روغن و آبلیمو داخل مخلوطکن ریخته و اجازه دهید کاملا میکس شوند. بعد از اینکه سس به غلظت دلخواهتان رسید آن را به مدت یک ساعت داخل یخچال گذاشته و بعد سرو کنید. نوش جان