طرز تهیه شش انداز زنجان
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه شش انداز زنجان با خرما و گردو آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
شش انداز یکی از غذاهای محلی استان زنجان است که معمولا در شب چهارشنبه سوری تهیه میشود و در ایام عادی کمتر طبخ میگردد. این غذا از ۶ ماده غذایی (خرما، گردو، کشمش، پیاز، تخم مرغ و روغن) تهیه میشود، به همین دلیل به شش انداز معروف است.
شش انداز یک غذای پرکالری و مقوی است و به دلیل وجود خرما و گردو که طبع گرمی دارد بیشتر در زمستان آن را میل می کنند تا انرژی کافی به بدن برسد. به علت وجود گردو و خرما در دستور این غذا، شش انداز برای خون سازی بدن بسیار مفید است. با ما همراه باشید تا این غذای سریع و راحت و مقوی را آماده کنیم.
مواد لازم
- خرما بدون هسته نصف تا یک پیمانه
- کشمش پلویی نصف پیمانه
- گردوی خرد شده نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
- دارچین ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری
- کره و روغن به میزان لازم
- شیره انگور یک چهارم پیمانه (به دلخواه)
طرز تهیه شش انداز
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. در تابه ای روغن و کره را ریخته تا گرم شود و خرمای بدون هسته را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا نرم شود.
سپس گردو خرد شده را نیز اضافه می کنیم و درب ظرف را می گذاریم تا با شعله ملایم مواد بپزند و نرم شوند. کشمش پلویی و پیازی که در ابتدا سرخ کردیم را به مخلوط گردو و خرما اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
در ظرفی تخم مرغ ها را می شکنیم و هم می زنیم و بعد به مواد تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تخم مرغ ها خود را بگیرند.
در مرحله آخر نمک و دارچین را اضافه کرده و صبر میکنیم تا تخممرغها پخته شوند. مرسوم است که به تعداد اعضای خانواده، تخممرغ افزوده شود. شش انداز معمولا به عنوان خورشت به همراه برنج مصرف میشود. در انتها می توانید در صورت تمایل روی آن شیره انگور بریزید و نوش جان کنید.