طرز تهیه انار پلو شیرازی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه انار پلو شیرازی را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.

انار پلو از غذاهای اصیل ایرانی است و طعم بسیار لذیذی دارد. اصالت این غذا به شهر شیراز و قزوین تعلق دارد. این غذا رنگ و لعاب بسیار خوبی دارد و سفره‌های شما را خوش‌رنگ می‌کند. روش‌های مختلفی برای طرز تهیه انار پلو شیرازی وجود دارد که در این مقاله به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه انار پلو شیرازی
طرز تهیه انار پلو شیرازی

طرز تهیه انار پلو شیرازی ساده

مواد لازم

برای تهیه انار پلو شیرازی ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

  • برنج ۴ پیمانه
  • انار ۲ پیمانه
  • کشمش یک چهارم پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • گشنیز خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، ادویه پلویی به میزان لازم

طرز تهیه

  • برنج را که از قبل خیس کرده‌اید به روش آبکش بپزید.
  • در حینی که برنج را بر روی حرارت قرار داده‌اید یک پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و درون تابه تفت دهید. زمانی که پیاز به رنگ کاراملی در آمد کشمش، خلال پسته، گشنیز، زعفران و ادویه پلویی را به آن اضافه کنید.
  • زمانی که مواد درون تابه تفت داده شدند زیر آن را خاموش کنید و دانه‌های انار را به آن بیفزایید.
  • یک تکه نان یا سیب‌زمینی ورقه‌ای شده را به‌عنوان ته‌دیگ کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج و مواد را به‌صورت لایه‌لایه در قابلمه بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید. پس از گذشت ۳۰ دقیقه غذای شما آماده است.
طرز تهیه انار پلو شیرازی
طرز تهیه انار پلو شیرازی

طرز تهیه انار پلو شیرازی با مرغ

مواد لازم

متداول‌ترین روش پخت پلو شیرازی با گوشت مرغ است که برای آن باید مواد زیر را تهیه کنید:

  • برنج ۴ پیمانه
  • دانه انار ۲ پیمانه
  • مرغ ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • رب انار ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه، نمک، زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه

  • ابتدا برنج را که از قبل خیس کرده‌اید درون قابلمه‌ای از آب بریزید و با قرار دادن بر روی  حرارت به‌صورت آبکش آن بپزید.
  • مرغ را به همراه یک عدد پیاز نگینی شده، دو حبه سیر، دو لیوان آب، نمک و زردچوبه درون قابلمه تفت دهید. زمانی که مرغ پخته شد آن را از قابلمه خارج کنید و به‌صورت ریش‌ریش خرد نمایید.
  • پیاز دیگر را به‌صورت نگینی خرد کرده و درون تابه تفت دهید. مرغ ریشه شده را به همراه رب انار، نیمی از دانه‌های انار و یک قاشق غذاخوری زعفران به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
  • در این مرحله خلال پسته و خلال بادام را به مواد مرغ اضافه کنید و تفت دهید.
  • زمانی که برنج آماده شد آن را درون دیس بکشید و مقداری از آن را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید.
  • نحوه اضافه کردن مواد مرغ به برنج کاملاً سلیقه‌ای است. می‌توانید مرغ را با برنج مخلوط کنید و یا مواد مرغ را بر روی برنج به‌صورت تزیینی اضافه کنید. برای آن که ظاهر غذا مجلسی‌تر شود بهتر است گوشت مرغ و دانه‌های انار را به شکل‌های مختلف بر روی برنج تزیین کنید.
طرز تهیه انار پلو شیرازی
طرز تهیه انار پلو شیرازی

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم

مواد موردنیاز برای تهیه انار پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده عبارت‌اند از:

  • برنج ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • انار ۲ عدد
  • سیب‌زمینی ۱ عدد
  • گشنیز تازه ۱۰۰ گرم
  • روغن به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
  • خلال پسته به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا به مقدار لازم

طرز تهیه

  • در اولین مرحله برنج را آماده کنید. برنج که از قبل خیس خورده را بر روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس آن را به روش آبکش تهیه کنید و دقت داشته باشید که زیاد نرم نشود.
  • پیاز را رنده کنید و پس از این که آب آن را گرفتید با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و ورز دهید. مواد را به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
  • گوشت‌ها را پس از استراحت به اندازه‌های بسیار کوچک با کف دست قلقلی کنید و بر روی سینی بچینید. در ادامه گوشت‌ها را به همراه کمی روغن درون تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند. کمی پیاز داغ، دانه‌های انار و گشنیز را به گوشت‌های قلقلی شده اضافه کنید تا طعم بگیرند.
  • پس از آن که برنج و مواد گوشت آماده شدند سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش دهید و بر کف یک قابلمه بچینید. سپس برنج و مواد گوشت را به‌صورت لایه‌لایه درون قابلمه بریزید. نصف استکان آب دور برنج بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا غذا آماده شود. از خلال پسته، برنج زعفرانی و انار تازه برای تزیین انار پلو استفاده کنید.
طرز تهیه انار پلو شیرازی
طرز تهیه انار پلو شیرازی

نکات مهم طرز تهیه انار پلو شیرازی

  • برای تهیه انار پلو از دانه‌های انار قرمز استفاده کنید تا غذای شما شکل مجلسی به خود بگیرد.
  • انار پلو طعم نسبتاً ترشی دارد و اگر تمایل دارید شیرین‌تر شود می‌توانید حین تفت دادن مواد مقداری شکر به آن اضافه کنید.
  • استفاده از برنج ایرانی در تهیه انار پلو عطر و طعم بهتری به غذای شما می‌دهد.
  • به جای ریش ریش کردن مرغ می‌توانید آن را به‌صورت تکه‌ای تهیه کنید.
  • خلال بادام و خلال پسته برای تزیین انار پلو مناسب هستند. خلال‌ها را از شب قبل خیس کنید.
  • برای طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده می‌توانید مقداری آرد نخودچی استفاده کنید تا مواد گوشت از هم باز نشوند.
  • اگر به طعم ترش علاقه دارید می‌توانید از رب انار یا آبلیمو و آبغوره استفاده کنید.
  • برای خوش‌رنگ شدن انار پلو کمی آب انار به برنج اضافه کنید.
  • گوشت گوسفندی و گوساله بهترین گوشت برای تهیه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز است.

آموزش طرز تهیه انار پلو شیرازی به سه روش مختلف در این مقاله توضیح داده شد. انار پلو از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ است و می‌توانید در منزل و با ساده‌ترین مواد آن را تهیه کنید. انار پلو از غذاهای مجلسی نیز به شمار می‌رود و برای سرو در انواع ضیافت‌ها مناسب است.