طرز تهیه حلوای اوماج
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلوای اوماج ، یکی از پرطرفدارترین حلواها در بین ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا و ایام ماه رمضان نیز میباشد به همین علت همه افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا هم همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد، که یکی از محبوب ترین آنها حلوای اوماج است.
حلوای اوماج یا به اصطلاح ترکی اوماج حالواسی، یکی از انواع حلواهای محلی آذربایجان است که با شیر آماده میشود و اصالت آن به استان های اردبیل و آذربایجان شرقی برمیگردد. طرز تهیه حلوای اوماج با انواع حلواهایی که تاکنون تهیه کردهاید، متفاوت است. در اکثر حلواهایی که شامل شیر هستند، شیر مستقیماً به مواد اضافه میشود اما در مورد حلوای اوماج، روش کار کمی متفاوت و البته زمانبر خواهد بود. در ادامه طرز تهیه حلوای اوماج به دو روش با شیر و با شیره انگور را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه حلوای اوماج با شیر
مواد لازم
- آرد گندم ۱ پیمانه (۲ بار الک شده)
- شکر ۱ پیمانه
- شیر ۱ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- روغن مایع ½ پیمانه
- گلاب یک سوم پیمانه
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
آب و شکر را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. شکر باید به خوبی در آب حل شود. زمانی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد، شربت آماده است و میتوانید قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید شربت در دمای محیط خنک شود.
یک پیمانه آرد را با زردچوبه مخلوط کرده و داخل یک سینی بزرگ بریزید. شیر را داخل یک قوطی اسپری ریخته و آن را تا زمانی که آرد به شکل خرده نان درآید، روی مخلوط آرد و زردچوبه اسپری کنید. در حین اسپری کردن، آرد را زیر و رو کنید تا کاملاً به شیر آغشته شود.
آرد را به مدت ۱ ساعت داخل سینی پهن کنید تا کاملاً خشک شود. در این مدت، آرد را با دست یا قاشق، زیر و رو کنید. این زمان، تقریبی است و گاهی ممکن است خشک شدن آرد بین ۳ تا ۴ ساعت زمان ببرد. پس از خشک شدن، آرد را داخل غذاساز یا میکسر بریزید و آنقدر آن را مخلوط کنید تا یکدست شود. آردی که به این روش آماده میشود، اوماج نام دارد.
آرد را داخل تابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. آن را تا زمانی حرارت دهید که رنگ آن تغییر کند. فراموش نکنید که باید آرد را مرتباً هم بزنید تا نسوزد.
حالا روغن را به آرد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا آرد و روغن بهخوبی با هم مخلوط شوند. حرارت اجاق را کم کرده و در این مدت، آرد و روغن را مرتب هم بزنید، تا از گلوله گلوله شدن آرد جلوگیری شود.
زمانیکه رنگ آرد کرم-شکلاتی شد، میتوانید به آرامی شربت و سپس زعفران و گلاب را به حلوا اضافه کنید. مخلوط را به خوبی هم بزنید تا مواد بهخوبی با هم مخلوط شوند. با اضافه کردن شربت، مخلوط آرد و روغن منسجم شده و بافتی نرم به خود میگیرد.
حالا حرارت را کم کرده و اجازه دهید حلوای اوماج با حرارت کم اجاق، جا بیافتد. هر ۱۰ دقیقه یکبار، حلوا را هم بزنید تا ته نگیرد، البته میتوانید این کار را در فواصل کوتاهتری نیز انجام دهید.
پس از ۱ ساعت، حلوای اوماج شما آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید. حلوا را داخل ظرف سرو ریخته و در صورت تمایل، آن را با پودر پسته یا نارگیل تزئین کنید.
طرز تهیه حلوای اوماج با شیره انگور
حلوای اوماج را میتوانید با شیره انگور نیز آماده کنید، در چنین شرایطی یک دسر مقوی و مغذی خواهید داشت که بخشی از شیرینی آن، طبیعی است.
مواد لازم
مواد لازم برای تهیه حلوای اوماج با شیره انگور، کاملاً مشابه مواد اولیه حلوای اوماج با شیر است. با این تفاوت که شیره انگور، شیرین بوده و در نتیجه با اضافه کردن آن، باید از میزان شکر کم کنید. بنابراین میزان شکر و شیره انگور برای تهیه این نوع از حلوای اوماج، هر کدام ½ پیمانه خواهد بود.
طرز تهیه
برای تهیه شربت حلوای اوماج با شیره انگور و شیر، باید در مرحله تهیه شربت، شیره انگور را به آن اضافه کنید. بنابراین زمانیکه مخلوط شکر و آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و سپس شیره انگور را به آن اضافه کنید. ترکیب را به خوبی هم بزنید تا شیره انگور، بهخوبی با شربت مخلوط شود. در نهایت نیز میتوانید زعفران و گلاب را اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
سایر مراحل تهیه حلوای اوماج با شیره انگور، کاملاً مشابه طرز تهیه حلوای اوماج با شیر است. بنابراین طبق دستور پختی که در فوق به آن اشاره شد، عمل کنید.
نکات پخت حلوای اوماج
- اگر وسیله ای برای پودر کردن آرد ندارید، آرد را از الک رد کنید.
- زمان اسپری کردن شیر باید مدام آرد مخلوط شود که فقط یک قسمت از آرد خمیر نشود.
- آرد را زیاد سرخ نکنید وگرنه حلوا سفت می شود.
- رنگ حلوا اوماج بستگی به زمان تفت دادن اوماج می باشد که میتوانید بنا بر سلیقه ی خودتان مدت زمان تفت دادن را کم یا زیاد کنید تا حلوای روشن یا تیره رنگ داشته باشید.
- به دلخواه برای رنگ بیشتر می توانید از کمی زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
- حلوا اوماج را پس آماده شدن به راحتی می توانید قالب بزنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه حلوای سیاه خوشمزه و تیره رنگ
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی