طرز تهیه حلوای ایرمیک
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلوای ایرمیک ، یکی از حلواهای خوشمزه و محبوب ترکیه ای را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا و ایام ماه رمضان نیز میباشد به همین علت همه افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا هم همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد. یکی از حلواهای محبوب در ترکیه حلوای ایرمیک است.
حلوای ایرمیک که در ترکیه به آن “ایرمیک تاتلیسی” نیز می گویند، یکی از انواع حلواهای خوشمزه ترکیه ای است که طعمی عالی و عطری بی نظیر دارد و بسیار سبک است. آرد ایرمیک همان آرد سمولینا است که بسیار مقوی و مفید است و نسبت به آرد معمولی خواص بیشتری دارد. در ادامه طرز تهیه حلوای ایرمیک را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- ایرمیک (آرد سمولینا) ۱ لیوان
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- کره نصف لیوان
- روغن نصف لیوان
- گردو (یا مغزهای دیگر به دلخواه) به مقدار لازم
مواد لازم برای شربت
- شکر ۱ لیوان
- شیر ۱ لیوان
- آب یک و نیم لیوان
طرز تهیه حلوای ایرمیک
برای تهیه حلوای مجلسی و خوشمزه با آرد ایرمیک در ابتدای کار، شربت را تهیه می کنیم. برای این کار، یک قابلمه برداشته و شکر و آب و شیر را درون آن می ریزیم، با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر حل شود. سپس از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم.
روغن و کره آب شده را درون یک قابلمه می ریزیم. ایرمیک (آرد سمولینا) و ۲ قاشق آرد را به آن اضافه کرده و روی حرارت متوسط قرار می دهیم و مرتب هم می زنیم و تفت می دهیم. هم زدن باید سریع باشد تا مواد نسوزد و فقط تفت بخورد.
وقتی رنگ مخلوط ایرمیک و آرد تیره شد، گردو خرد شده را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا وقتی که گردو ها هم کمی تفت بخورد. حالا زیر حرارت را خاموش کرده و شربت را کم کم اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا شربت به خورد مواد برود.
سپس قابلمه را روی شعله کم قرار می دهیم و تا زمانی که شربت جذب شود و ایرمیک نرم شود، هم می زنیم تا بپزد. (در این مرحله در صورت دلخواه می توان کمی شیره انگور نیز اضافه کرد). حرارت را خاموش کرده و درب قابلمه را می بندیم و می گذاریم تا حلوا ۵ دقیقه دم بکشد. سپس آن را در ظرف مناسب می ریزیم و سرو می کنیم.
نکات پخت
- برخی شیر را جدا میجوشانند. در این حالت شربت را به آرد اضافه می کنیم، پس از ۵ دقیقه هم زدن شیر را کم کم اضافه کرده و دوباره به هم زدن ادامه می دهیم تا مواد به خورد هم بروند.
- هر قدر آرد را بیشتر تفت دهید رنگ آن تیره تر می شود و در نتیجه حلوای تیره رنگ تری خواهید داشت.
- این حلوا را معمولا به صورت قالب زده سرو می کنند. حلوا را در کاسه های کوچکی که چرب کرده اید بریزید و سپس برگردانید.
- روی حلوا را نیز می توانید با انواع مغزها و یا به روش مردم ترکیه با خامه یا بستنی تزئین و سرو کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه حلوای سیاه خوشمزه و تیره رنگ
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی