طرز تهیه حلوا لوز
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلوا لوز ، یکی از پرطرفدارترین حلواها در بین ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است که در دسته محبوب ترین دسرها به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا و ایام ماه رمضان نیز میباشد و معمولا همه افراد مزه آن را میپسندد. یکی از انواع محبوب آنها حلوا لوز است.
حلوا لوز یکی از حلواهای خوشمزه و سنتی است که با دستورهای مختلفی درست می شود اما حلوا لوز دماوند در بین آنها شهرت بیشتری دارد. در ادامه طرز تهیه حلوا لوز به دو روش از جمله روش دماوندی را به شما آموزش می دهیم.
روش اول – طرز تهیه حلوا لوز
مواد لازم
- آرد قنادی ۱ و نیم پیمانه
- ارد نخودچی نصف پیمانه
- روغن جامد ۱ پیمانه
- پودر قند ۱ پیمانه
- پودر هل نوک قاشق چایخوری
- دارچین نوک قاشق چایخوری
- گلاب ۳ قاشق غذاخوری
- پودر پسته به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه
ابتدا آرد را روی شعله ملایم تفت داده تا رنگ آن تغییر کند و نخودی رنگ شود. مراقب باشید آرد نسوزد و مدام آن را زیر و رو کنید (تفت دادن آرد در این حلوا مهمترین بخش حلواست).
بعد از اینکه که رنگ آرد نخودی شد و بوی خامی آن گرفته شد، آرد نخودچی را اضافه کرده و باز هم تفت دهید. توجه کنید شعله کم باشد. سپس یک دور آرد را الک کنید تا ناصافی های آن از بین برود.
روغن را روی حرارت آب کنید و کنار بگذارید. پودر قند را الک کنید و با آرد (همان طور که آرد داغ است) مخلوط کنید و هل، دارچین و گلاب را نیز اضافه کنید.
حالا روغن آب کرده را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و با قاشق اول مخلوط کنید و بعد با کف دو دست خوب ورز دهید تا روغن بخورد آرد برود. کف یک سینی یا قالب مناسب را با کمی آرد پوشش دهید تا حلوا به سینی نچسبد.
حالا تمام سطح سینی را به طور یکنواخت با حلوا پر کنید و با کف دو دست خوب پهن کنید و پودر پسته را در تمام سطح حلوا بریزید. سپس با چاقوی تیز به صورت لوزی برش دهید و اجازه دهید سرد شود و بعد آرام از سینی جدا کنید.
روش دوم – طرز تهیه حلوا لوز دماوند
مواد لازم
- آرد برنج ۲ پیمانه
- عسل ۱ پیمانه
- گردو ۱ پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- پودر هل به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- پودر پسته به مقدار لازم (برای تزئین)
طرز تهیه
برای تهیه این حلوا ابتدا گردو را تفت دهید تا پوست نازکی که اطراف مغز گردو قرار دارد از مغز گردو جدا شود. سپس این پوست نازک را به روش باد زدن از مغز گردو جدا کنید. در مرحله بعد گردو را چندین بار آسیاب کنید یا در دستگاه چرخ گوشت ریخته و چند بار آن را چرخ کنید که به خوبی خرد و آرد شود.
سپس آرد برنج را در ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت کم تفت دهید. باید حواستان باشد آن را مرتب هم بزنیم که نسوزد و فقط کمی تغییر رنگ دهد. حالا باید عسل را حرارت بدهید تا گرم شود و نزدیک به جوش برسد، اما نجوشد. مقداری زعفران سابیده شده و نصف استکان آب یا گلاب نیز به عسل اضافه کنید.
در این مرحله آرد برنج تفت داده شده را به همراه گردوی آسیاب شده، عسل و مقدار دلخواه پودر هل با هم مخلوط کنید تا خمیری سفت به دست میآید. هرچه مخلوط به دست آمده را بیشتر ورز دهید حلوا خوشمزه تر خواهد بود. (برخی در این مرحله عسل را بتدریج به مخلوط اضافه می کنند تا بهتر به خورد آن برود).
این خمیر را در سینی بزرگ مناسبی ریخته و پخش کنید و با وردنه (یا یک شی استوانهای مانند شیشه عسل و مربا)، حلوای درون سینی را به خوبی مالش دهید تا هم صاف شود و هم روغن بیندازد.
سپس مقداری زعفران را در آب گرم حل کرده روی حلوا میریزیم تا حلوایمان خوشرنگ شود. در مرحله آخر روی حلوا را با پودر پسته تزئین می کنیم و حلوا را به شکل قطعات لوزی شکل برش میدهیم.
چند نکته
-
برش های شما به دلخواه می تواند به صورت لوزی، مربع و یا مستطیل باشد.
-
روی حلوا لوزها را به دلخواه می توانید با پودر پسته، بادام، گردو و یا انواع مغز خرد شده و… تزئین کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه حلوای سیاه خوشمزه و تیره رنگ
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی