طرز تهیه خورش اناربیج
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش اناربیج ، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محبوب شمالی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
خورشت اناربیج (انار آویج یا انارویج) از غذاهای معروف شمالی است. اگر از طرفداران غذاهای شمالی هستید حتما اسم این غذا را شنیدهاید. غذاهای شمالی در کشور ما طرفداران زیادی دارد و از محبوبیت زیادی برخوردار است. خورشت اناربیج هم مانند بقیه غذاهای شمالی عطر، طعم و رنگ خوبی دارد و در مهمانیها میتوانید با تهیه این خورشت به سفره خودتان زیبایی بیشتری بدهید.
در دستور تهیه این غذای خوشمزه از سبزی محلی شمالی به نام خالواش استفاده میشود. آب انار ترش هم از مواد اولیه ضروری آن است. اگر دوست دارید این غذا را امتحان کنید در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه اناربیج به شیوه شمالیها را یاد بگیرید و آن را در خانه درست کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورش اناربیج
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- گردو چرخ کرده ۱ پیمانه
- سبزی تره، جعفری، نعنا و گشنیز ۵۰۰ گرم (تره ۲۰۰ / جعفری ۱۵۰ / نعنا ۱۰۰ / گشنیز ۵۰)
- سبزیجات محلی (خالواش، چوچاق) ۱۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- رب انار ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری (بسته به ترشی آن)
- نمک و فلفل و گلپر
طرز تهیه خورش اناربیج
در ابتدای تهیه این غذا خدمت دوستان عرض کنم که اگر دسترسی به سبزیجات محلی ندارید، میتوانید با بقیه سبزیجاتی که گفته شدند و دسترسی به آنها آسان تر است این غذا را تهیه کنید. اما حتما این غذا با سبزیجات محلی طعم اصیل تری خواهد داشت.
۱- گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده (رنده ریز) و نمک و فلفل مخلوط کرده ورز داده و به صورت قلقلی هایی اندازه یک گردو کوچک آماده میکنیم.
۲- گردو چرخ شده را روی حرارت قرار داده تا فقط داغ شود (دقت کنید تغییر رنگ ندهد) سپس ۳ لیوان آب یخ روی گردو ها ریخته و حرارت میدهیم.
۳- سبزی ها را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم.
۴- پس از اینکه ترکیب آب و گردو جوش آمد سبزیجات سرخ شده را به خورش اناربیج اضافه میکنیم. رب انار را نیز در این مرحله اضافه میکنیم . میزان رب انار به ذائقه شما و البته ترشی رب بستگی دارد . در این مرحله از کمی رب نارنج یا رب آلوچه هم میتوانید همراه رب انار استفاده کنید.
۵- قلقلی ها را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و خورش را به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا به روغن بیفتد و اصطلاحا خورش جا بیفتد. در این مرحله اگر خورش اناربیج نیاز به آب دارد میتوانید اضافه کنید.
نکات قابل توجه
۱- خورش اناربیج باید مانند فسنجان کامل جا افتاده و به روغن بیفتد.
۲- میتوانید یک پیمانه دانه انار نیز به این خورش اضافه کنید و از میزان رب انار آن کم نمایید.
۳- خورش اناربیج را با گوشت تکه ای خورشی و یا مرغابی یا اردک نیز میتوانید درست کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی