طرز تهیه شیرینی ماه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیرینی ماه ، یکی از شیرینی های خوشمزه خانگی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
شیرینی ماه یکی از انواع شیرینی های خوشمزه است که در مهمانی ها و برای پذیرایی از مهمانان شما بسیار عالی است. این شیرینی محبوب به دلیل شکل آن که شبیه ماه است به شیرینی ماه معروف است. شیرینی ماه همچنین یکی از شیرینی های پرطرفدار در ترکیه می باشد.
طرز تهیه این شیرینی بسیار راحت است و دستوری ساده دارد و شما به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی ماه به روش خانگی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- آرد ۲ لیوان
- آرد سمولینا ۱ استکان
- کره نرم ۱۲۵ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- پودر قند ۱ استکان
- پودر گردو ۱ استکان
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ ۱ عدد (برای رومال)
مواد لازم برای شربت
- آب ۳ لیوان
- شکر ۳ لیوان
- آب ¼ لیموترش تازه
طرز تهیه
برای تهیه این شیرینی خوشمزه، ابتدا شربت را آماده می کنیم، برای این منظور آب را به همراه شکر و لیمو ترش تازه درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم تا شربت به نقطه جوش برسد. زمانیکه شربت جوش آمد، اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
پس از گذشت این زمان اسلایس لیموترش را کمی فشار می دهیم تا آب لیمو ترش خارج شود، سپس اجازه می دهیم شربت به مدت ۵ دقیقه دیگر بجوشد. در ادامه قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم شربت کاملا خنک شود.
حالا به سراغ درست کردن خمیر شیرینی می رویم، برای این منظور کره به دمای محیط رسیده را به همراه تخم مرغ، پودر گردو و آرد سمولینا درون یک کاسه می ریزیم. حالا پودر قند، بیکینگ پودر و وانیل را هم به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
در ادامه آرد را درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به کاسه اضافه کرده و ورز می دهیم تا خمیری نرم و یکدست حاصل شود. خمیر به دست آمده را روی سطح کار گذاشته و به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم، سپس خمیر را رول کرده و با فشار دست کمی تخت می کنیم. خمیر را با کمک لیوان یا کاتر گرد به شکل ماه قالب می زنیم.
در این مرحله فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس سینی را با کاغذ روغنی می پوشانیم و خمیرهای کاتر زده شده را به آرامی درون سینی فر منتقل می کنیم. حالا روی خمیرها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم.
در این مرحله با چنگال روی خمیرها را خط انداخته و سینی را طبقه وسط فر می گذاریم، سپس اجازه می دهیم شیرینی ها کنترل شده درون فر بمانند تا کاملا پخته و طلایی شوند. زمانی که شیرینی ها پخته شدند، آنها را از فر خارج می کنیم.
حالا شربت خنک شده را به صورت پخش روی شیرینی های داغ می ریزیم. اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱ شب درون یخچال استراحت کند تا شربت به خورد شیرینی ها برود، سپس آنها را از یخچال خارج کرده و با پودر پسته تزیین می کنیم و در کنار یک چای خوش عطر سرو می کنیم.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه تریلیچه ، دسر خوشمزه و مخصوص ترکیه ای
- طرز تهیه سارای سارماسی نارگیلی ، دسر خوشمزه ترکیه ای
- طرز تهیه دسر به ترکیه ای خوشمزه و خوش عطر
- طرز تهیه حلوای ایرمیک ترکیه ای مغزدار و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قرابیه خوشمزه به روش اصیل تبریزی
- طرز تهیه شیرینی ملکه بادام خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه شیرینی نارگیلی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه شیرینی قیطونی خانگی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک روغن زیتون ایتالیایی لطیف و خوشمزه