طرز تهیه قلیه ماهی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه قلیه ماهی ، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای جنوب کشورمان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوب آن در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.
شهرهای جنوبی کشورمان غذاهای متنوع بسیاری دارند که به ادویه ها و طعم های منحصر به فردشان معروف هستند. همچنین اغلب غذاهای این شهرها به خاطر همجواری با خلیج فارس غذاهای دریایی هستند. طبخ غذاهای دریایی به سبک جنوبی ها بسیار لذیذ و خوشمزه است. در ادامه با طرز تهیه این غذای لذیذ، یکی از این غذاهای لذیذ آشنا می شویم.
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی
- سیر ۶ عدد
- گشنیز ۳۰۰ گرم
- شنبلیله ۵۰ گرم
- فیله ماهی ۴ تکه
- پیاز متوسط ۲ عدد
- تمبر هندی ۲۰۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه قلیه ماهی
یکی از مهمترین قسمت های درست کردن قلیه ماهی انتخاب ماهی مناسب برای این غذا است. توجه داشته باشید که ماهی هایی که گوشت خیلی نرمی دارند برای تهیه این غذا مناسب نیستند زیرا ممکن است له شوند و ظاهر خورش را خراب کنند.
بهترین نوع ماهی برای تهیه قلیه ماهی ماهی شیر ، ماهی شوریده و ماهی سنگسرهستند. ابتدا تکه های ماهی را در ظرفی میگذاریم و هر دو طرف ماهی ها را نمک و فلفل می پاشیم و کناری می گذاریم.گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و میشوییم و روی تخته ساطوری خرد می کنیم.
پیاز ها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم،پس از اینکه کمی داغ شد سیر ها را داخل آن میریزیم تا سرخ شوند و سپس در بشقابی می ریزیم.
و پیازها را داخل تابه می ریزیم تا طلایی شوند و سیر های سرخ شده را به پیازهای سرخ شده در تابه می افزاییم و نمک،فلفل و زردچوبه را روی پیاز و سیر داغ می ریزیم و تفت می دهیم و گشنیز و شنبلیله خرد شده را نیز اضافه میکنیم به مواد و تفت می دهیم تا جایی که رنگ آنها کمی تغییر کند و آب سبزی ها تبخیر شود سپس نصف لیوان آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزیجات با حرارت کم خوب پخته شوند. سپس تمبرهندی را با ۳ لیوان آب رقیق می کنیم.
و به خوشت اضافه می کنیم و (اگر به تمبرهندی دسترسی ندارید به جای آن می توانیداز ۳ قاشق غذاخوری رب انار ترش استفاده کنید) تامل می کنیم تا خوب مواد خورشت خوب جا بیافتد.خورشت که تغییر رنگ داد ماهی ها را داخل آن می ریزیم
و ۳۰دقیقه زمان می برد تا ماهی ها کاملا پخته شوند (می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورشت ابتدا آنها را سرخ کنید) در آخر خورشت که خوب پخت و جا افتاد در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو نوش جان کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی
مطالبتون خیلی عالی بود. دوستان اگر ماهی و میگو تازه دوست دارین سفارش بدین . این سایت(https://odarya.com) بوشهری هر نوع ماهی یا میگو بخواین رو تازه و درجه ۱ با مناسب ترین قیمت براتون میخره و به طور رایگان به اندازه های دلخواهتون برش میزنه و تازه و سالم براتون ارسال میکنه