طرز تهیه اشکنه ماست
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه اشکنه ماست ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای محبوب سفره ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
اشکنه از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی، ساده و پرطرفدار در بین ایرانیان است که در گذشته از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است. این غذای سنتی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، مواد زیادی برای طبخ نمی خواهد و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. اشکنه از جمله غذاهای ایرانی می باشد که مانند آبگوشت و دیزی با نان سرو میشود.
اشکنه ماست یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی می باشد که از گذشته تا امروز تهیه می شود. این غذا مخصوص شهر شیراز و سبزوار می باشد و در فصل سرما بسیار مقوی است. در تهیه آن از گوشت استفاده نمی شود و با مواد کمی قابل تهیه می باشد و یک نهار خوشمزه در زمستان است. در ادامه طرز تهیه اشکنه ماست ساده و خانگی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- ماست نصف لیوان
- تخممرغ ۲ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- سبزی خرد شده شامل شنبلیله، شوید و تره ۱۵۰ گرم
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- آب ۴ لیوان
طرز تهیه اشکنه ماست
یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. مقداری روغن درون آن بریزید. پیازها را خرد کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
آرد و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود. سپس سبزیجات را بریزید و آب را اضافه کنید. اجازه دهید تا سبزیها بپزند.
در این مرحله تخم مرغها را در قابلمه بشکنید. به آرامی هم بزنید تا تخم مرغ ها در یک جا جمع نشود.
سپس نمک و فلفل را با ماست مخلوط کنید و ماست را به قابلمه اضافه کنید. مرتب هم بزنید و قبل از جوشآمدن، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اشکنه ماست شما آماده است.
نکات پخت
- می توانید برای خوشمزه تر شدن اشکنه از آب قلم استفاده کنید اگر در دسترس نداشتید از استاک گوشت استفاده کنید ولی در ریختن نمک دقت کنید زیرا استاک ها نمک و ادویه دارند.
- میتوانید تخم مرغها را در ظرفی بریزید، همه را هم بزنید و سپس آنها را به قابلمه منتقل کنید و به همزدن ادامه دهید. این کار باعث میشود تخم مرغها در غذا دیده نشوند.
- برخی در تهیه این غذا از گردوی خرد شده به سلیقه خود استفاده می کنند. در صورت استفاده از گردو می توانید آرد را حذف کنید.
- می توانید طبق ذائقه تان با اضافه کردن موادی چون رشته و یا سیب زمینی، اشکنه ماست و رشته پلویی و یا اشکنه ماست و سیب زمینی داشته باشید.
- برخی در تهیه اشکنه ماست از سیر نیز استفاده می کنند که کاملا سلیقه ای است.
- برای خوش طعم شدن می توانید به دلخواه ۲ قاشق غذاخوری نعناداغ به اشکنه تان اضافه کنید.
- منظور از ماست هم زدن ماستی است که زیاد شل و آبکی نباشد.
- از کره یا روغن محلی هم برای تفت دادن مواد می توانید استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی