طرز تهیه کتلت عدس

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کتلت عدس ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای محبوب ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

یکی از غذاهای راحت و آسان که تهیه آن زمان کمی می برد، کتلت است. انواع بسیار زیادی کتلت در لیست غذاهای ایرانی از جمله کتلت گوشت، کتلت مرغ، کتلت قارچ، کتلت ماهی، کتلت عدس و… وجود دارد. این غذا را می توان همیشه با کمترین مواد و در دسترس ترین آنها، با توجه به ذائقه و سلیقه خود درست کرد.

کتلت عدس، یکی از مقوی ترین انواع کتلت هاست. این غذا را می توانید به عنوان یک شام یا ناهار سبک و فوری تهیه و سرو کنید. عدس به عناون ماده اصلی این کتلت بسیار مقوی و پرخواص است و ضد سرطان و خون ساز است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کتلت عدس و نکات آن را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کتلت عدس
طرز تهیه کتلت عدس

مواد لازم

  • عدس ۵۰۰ گرم
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
  • آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه کتلت عدس

برای شروع عدس را برای خیساندن به همراه مقداری آب داخل یک کاسه بریزید تا به خوبی خیس بخورد. عدس باید حداقل به مدت دو ساعت در آب خیس بخورد تا کمی نرم شود. بعد از گذشت این زمان عدس را آبکشی کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید.

خواندن
طرز تهیه سوپ قارچ رستورانی خوشمزه و مجلسی

در ادامه سیب زمینی را هم پوست بگیرید و بشویید سپس به عدس اضافه کنید. در ادامه چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آنرا روی حرارت قرار دهید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا سریعتر عدس و سیب زمینی بپزند و نرم شوند.

پس از اینکه سیب زمینی و عدس به طور کامل پختند آنها را از قابلمه خارج کنید سپس آب اضافی سیب زمینی و عدس را بگیرید و داخل میکسر بریزید تا یکدست شوند. در صورتی که میکسر در دسترس ندارید می توانید آنها را با گوشتکوب بکوبید.

پس از اینکه سیب زمینی و عدس را میکس کردید آنها را داخل یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه پیاز را رنده کنید و پس از گرفتن آبش به کاسه حاوی عدس اضافه کنید. در مرحله بعد مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را به مایه کوکو اضافه کنید.

تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و خوب مخلوط کنید سپس به مایه کوکو اضافه کنید. مایه کوکو را خوب ورز دهید تا مواد یکدست شوند. اگر مایه کوکو شل بود آرد سوخاری را کم کم اضافه کنید تا مایه کوکو کمی سفت تر شود.

پس از اینکه مایه کوکو آماده شد یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کوکو با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس داخل تابه بیندازید تا سرخ شود.

پس از اینکه یک سمت کوکو سرخ شد آنرا به آرامی برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام مایه کوکو را سرخ کنید. در پایان پس از اینکه کوکوها آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی، خیار شور و نان سرو کنید.

خواندن
طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی ، غذای مجلسی و لذیذ

نکات پخت کتلت عدس

  • می توانید به جای پودر سیر از ۲ حبه سیر نازه رنده شده استفاده کنید.
  • اگر دیدید کتلت شما وا می رود میزان تخم مرغ کم بوده، یک تخم مرغ دیگر به همراه کمی آرد اضافه کنید.
  • می توانید طبق سلیقه و ذائقه خود کمی جعفری به مواد کتلت خود اضافه کنید.
  • میتوانید به جای آرد سوخاری از آرد نخودچی استفاده کنید.
  • برخی از عدس قرمز در تهیه این کتلت استفاده می کنند.
طرز تهیه کتلت عدس
طرز تهیه کتلت عدس

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:

به این مقاله امتیاز دهید