Subscribe Now
Trending News
غذای ایرانی, غذای محلی

طرز تهیه آبگوشت باغی ، غذای سنتی و لذیذ کرمانشاه 

طرز تهیه آبگوشت باغی

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آبگوشت باغی ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای کرمانشاهی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

آبگوشت از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی و پرطرفدار در بین ایرانیان است. این غذا که از قدیم الایام پایه ثابت سفره ایرانیان بوده است، غذایی بسیار مقوی است که در قدیم باعث بنیه و انرژی کافی برای کار کردن افراد می شده است. آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است.

آبگوشت باغی از غذاهای سنتی استان کرمانشاه است که با انواع میوه های مختلف تهیه می شود. این غذای سنتی خوشمزه به خاطر این که میوه های تابستانی مختلفی همچون هلو، گوجه سبز، آلبالو و آلوچه در آن بکار می رود و باغبان ها و کشاورزان زیاد آن را مورد استفاده قرار می دادند به این نام شهرت یافته است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت باغی به ۲ روش را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه آبگوشت باغی
طرز تهیه آبگوشت باغی

روش اول پخت

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی ۵۰۰گرم
  • نخود ۱ پیمانه 
  • لوبیا سفید ۱ پیمانه 
  • سیب زمینی ۴ عدد متوسط
  • پیاز ۱ عدد بزرگ
  • نعناع به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • میوه (زردآلو، گیلاس، آلبالو، سیب، هلو، آلو و…) به مقدار لازم
  • دارچین و زنجبیل یک قطعه
  • برگ بو دو عدد 

طرز تهیه

نخود و لوبیا را از روز قبل در آب بخیسانید و چند بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.

تمام مواد را در قابلمه ریخته و بپزید. زمانی که طبخ آبگوشت تمام شد میوه ها را در آن بریزید تا کاملا بپزند.

اگر از گوشت گوسفندی همراه با استخوان و چربی استفاده کنید طعم آبگوشتتان لذیذتر خواهد شد، بهتر است ابتدا گوشت را به همراه پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، چوب دارچین، زنجبیل و برگ بو بپزید و زمانی که نیم پز شد حبوبات را اضافه کنید و در انتهای پخت سیب زمینی را اضافه نمایید.

اگر از میوه های ترش استفاده کنید مزه آبگوشت ترش خواهد شد و اگر از میوه های شیرین استفاده کنید طعم شیرینی خواهد گرفت.

بعد از این که پخت میوه ها کامل شد، میوه ها را از آبگوشت خارج کرده و با گوشت کوب بگوبید و هسته و پوستشان را جدا کنید و دوباره به آبگوشت برگردانید.

برگ بو و چوب دارچین را از آبگوشت خارج کرده و دور بیندازید.  در آخر نعنا داغ را به آبگوشت اضافه کرده، یکی دو قل که زد شعله را خاموش کنید. طعم این آبگوشت با توجه به میوه هایی که برای پخت ان استفاده می کنید بسیار متفاوت و دوست داشتنی است.

طرز تهیه آبگوشت باغی
طرز تهیه آبگوشت باغی

روش دوم پخت

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی ۵۰۰گرم
  • نخود و لوبیای سفید خیس کرده ۱۵۰ گرم
  • میوه های پوست گرفته شده (زردآلو، گوجه سبز، آلو و…) ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • سیب زمینی ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
  • زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • دارچین و زنجبیل نصف قاشق چایخوری
  • نعناع به مقدار لازم

طرز تهیه

گوشت همراه با استخوان را بشویید و با مقدار آب سرد در قابلمه بریزید. نخود، لوبیا، پیاز پوست کنده نصف شده را به قابلمه اضافه کرده و روی حرارت ملایم بگذارید بپزد.

نیم ساعت قبل از اتمام پخت، سیب زمینی را پوست گرفته و به همراه میوه ها، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، دارچین و نمک به قابلمه اضافه کنید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا سیب زمینی و میوه ها نرم شوند.

شما می توانید از ترکیب میوه های زردآلو، گیلاس، آلبالو، سیب، هلو، آلو، کیوی و… برای تهیه آبگوشت باغی استفاده کنید.

معمولا میوه ها را به صورت درسته در آبگوشت می اندازند و بعد از پخت آن ها را میکوبند و صاف می کنند تا هسته و پوستشان گرفته شود و دوباره به آبگوشت  اضافه می نمایند.  اگر از میوه های شیرین استفاده می کنید، نمک کمتری به آبگوشت اضافه نمایید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *