طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی ، یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
دلمه یکی از غذاهای بسیار اصیل و پرطرفدار ایرانی هستند که انواع بسیار متنوعی دارند. دلمه همیشه یکی از غذاهای محبوب چه در جمع های کوچک و چه در مهمانی های رسمی بوده است. از انواع آن دلمه برگ مو، دلمه کلم برگ، دلمه بادمجان، دلمه گوجه و… هستند.
دلمه گوجه فرنگی یکی از انواع دلمه هاست که بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد و همان طور که از نامش پیداست مواد دلمه داخل گوجه فرنگی ریخته و پخته می شود. می توانید به سلیقه خود به جای گوشت از مرغ در تهیه این دلمه استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی ساده و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- گوجه فرنگی سفت ۵ عدد
- برنج نیم پز ۱ پیمانه
- لپه نیم پز نصف پیمانه
- سبزی دلمه ۱ پیمانه
- پیاز متوسط ۱ عدد
- رب ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
مواد لازم برای سس دلمه
- رب ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
- آب ۱ لیوان
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید و کمی زنده تر از همیشه بردارید و آبکش کنید. لپه را نیز از قبل خیس کنید و روی حرارت قرار دهید و کف روی آن را بگیرید و نیم پز آبکش کنید.
گوجه فرنگی ها را نیز خوب بشویید. با احتیاط با یک چاقوی تیز قسمت بالایی آن ها، که به عنوان در دلمه استفاده خواهند شد را جدا کنید و سپس به کمک یک قاشق داخل گوجه فرنگی ها را خالی کنید. محتویات داخل گوجه ها را برای درست کردن سس دلمه نگه دارید.
پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه گوشت را اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و نمک بزنید و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد، سپس کمی آب به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا گوشت کمی پخته شود.
وقتی آب گوشت تمام شد، لپه و برنج و سبزی دلمه را را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در انتها رب را اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب گرفته شود. تمام مواد که با هم تفت خوردند ماهیتابه از روی حرارت بردارید.
در ادامه باید سس را آماده کنید. برای این کار داخل قابلمه مورد نظر ۱ قاشق رب را تفت دهید تا از خامی در بیاید، محتویات داخل گوجه فرنگی ها را که قبلا خالی کرده بودید نیز اضافه کنید. ۲ قاشق پیازداغ و بعد کمی ادویه و نمک و آب لیموترش را اضافه کنید. سپس کمی آب بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. بعد اجازه دهید تا سس خوب جا بیفتد.
حالا با استفاده از مایه دلمه داخل گوجه هایی را که خالی کردید را با موادی که قبلا تهیه کردید کاملا پر کنید و در گوجه ها را نیز روی آن ها بگذارید. در پایان دلمه های گوجه فرنگی پر شده را داخل قابلمه سس کنار هم به صورت محکم و چسبیده قرار دهید و اجازه دهید به خوبی پخته شوند و طعم سس به خوبی به خورد دلمه ها برود.
درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید و بعد اجازه دهید دلمه ها با حرارت کم پخته و گوجه ها نرم شود در حین پخت از سس روی دلمه ها بریزید و زمانی که سس غلیظ شد از روی حرارت برداشته سرو کنید. دلمه گوجه فرنگی شما آماده است.
نکات پخت
- می توانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ در دلمه استفاده کنید و یا گوشت و مرغ را حذف کنید و با سبزیجات دلمه را پر کنید.
- در صورت تمایل می توانید از ۱ حبه سیر رنده شده نیز در تهیه مواد داخل دلمه استفاده کنید.
- سبزی دلمه در شهرهای مختلف متفاوت است. اما به طور کلی شامل گشنیز، ترخون، نعنا و جعفری می باشد.
- در صورت دلخواه می توانید در دلمه ها را نبندید و برای روی آنها از پنیر پیتزای رنده شده استفاده کنید.
- گوجه ها حتما سفت باشند تا ظاهر زیبایی داشته باشد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه دلمه مرغ خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه دلمه سیب زمینی شکم پر ساده و خوشمزه
- طرز تهیه زرشک پلو با ماهیچه خوشمزه و نکات آن
- طرز تهیه خوراک جگر مرغ خوشمزه و نکات پخت آن
- طرز تهیه کباب کوبیده مرغ زعفرانی و مجلسی
- طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کتلت مرغ خوشمزه و مخصوص