طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه را خواهیم گفت تا بدانید تهیه آن چه فوت و فن هایی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
سبزی پلو با ماهیچه از غذاهای بسیار لذیذ که در بین ایرانیها جایگاه ویژهای دارد سبزی پلو با ماهیچه است. این غذا در مهمانیها و حتی عروسیها سرو میشود. از غذاهای بسیار سالم و مقوی است که به دلیل وجود ماهیچه پروتئین بالایی دارد و به کاهش کمخونی و درمان پوکی استخوان کمک میکند. امکان تهیه این غذا به روشهای مختلف وجود دارد و در این مقاله روش هایی عالی برای تهیه سبزی پلو با ماهیچه به روش های مختلف بررسی شدهاند.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه ساده
مواد لازم
- برنج ۱ کیلو
- گوشت ماهیچه ۷۵۰ گرم
- زعفران ساییده شده ۱ قاشق چایخوری
- سبزی پلویی یک و نیم کیلو
- روغن ۸ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا برنج را حدود دو ساعت خیس کنید و کنار بگذارید. پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید و به همراه گوشت ماهیچه درون زودپز قرار دهید. ۳ لیوان آب درون زودپز بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد. زمانی که درون زودپز یک ملاقه آب باقی ماند زیر آن را خاموش کنید.
- برنج را درون قابلمه آب جوش بریزید و آبکش کنید. توجه داشته باشید دانههای برنج نباید خیلی سفت یا نرم باشند. کف قابلمه ۳ قاشق روغن همراه با نصف لیوان آب جوش بریزید. مقداری برنج را کف قابلمه ریخته و سپس یک لایه سبزی پلویی شامل شوید، جعفری، تره، گشنیز و کمی شنبلیله روی آن بریزید. سپس مابقی برنج را اضافه کنید.
- آب گوشت و ۵ قاشق روغن را بر روی برنج بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
- زمانی که برنج دم کشید حدود دو کفگیر از برنج را با زعفران مخلوط کنید. سبزی پلو را درون دیس بکشید و برنج زعفرانی همراه با گوشت را بر روی آن قرار دهید.
روش پخت سبزی پلو با ماهیچه به روش مجلسی
مواد لازم
- برنج ۴ پیمانه
- سبزی پلویی ۲۰۰ گرم
- ماهیچه ۲ عدد
- پیاز ۲ عدد
- هویج ۱ عدد
- فلفل دلمهای ۱ عدد
- آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
- نمک یک و نیم قاشق غذاخوری
- زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
- آب و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
- پیازها را درون قابلمه خرد کنید و همراه با روغن مایع تفت دهید تا سرخ شوند. فلفل دلمهای و هویج را نیز خرد کنید و به همراه ادویهها به پیاز اضافه نمایید. پس از آن ماهیچه را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید و اجازه دهید تا به جوش آید. پس از جوش آمدن آب درب قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم به مدت ۴ ساعت اجازه دهید تا خوب بپزد. کمی قبل از پخته شدن کامل ماهیچهها نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید.
- برنج را دو ساعت خیس کنید و در این مدت سبزی پلویی را آماده کنید. سبزی پلویی شامل تره، شوید، جعفری و گشنیز است. برنج را همراه با کمی روغن درون قابلمهای از آب بر روی حرارت قرار دهید. پس از جوش آمدن آب مقداری تره به برنج اضافه کنید و هم بزنید. زمانی که آب برنج کاملاً خشک شد سبزی پلو را نیز دم کنید.
- در این مرحله سبزی پلو و ماهیچه هر دو آماده شدهاند و میتوانید به دلخواه خود آن را درون دیس تزیین کنید و در کنار سالاد یا چاشنیهای دیگر میل نمایید.
روش پخت سبزی پلو عالی با ماهیچه به سبک پسران کریم
سبزی پلو با ماهیچه پسران کریم بسیار شهرت دارد و در بسیاری از مجالس سرو میشود.
مواد لازم
- برنج ۳ پیمانه
- گوشت ماهیچه ۵۰۰ گرم
- سبزی خرد شده ۵۰۰ گرم
- پیاز ۴ عدد
- سیر ۱ بوته
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آب ۱ لیوان کوچک
طرز تهیه
- ۳ عدد از پیازها را کمی بهصورت کلفت خلالی کنید و با کمی روغن و زردچوبه درون تابه تفت دهید. قبل از آن که پیازها طلایی شوند تکههای ماهیچه را به آن اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا رنگ قرمزی گوشت گرفته شود.
- پیاز دیگر را نیز خلالی کنید و سیرها را له نمایید. پیازهای جدید و سیرها را همراه با دارچین بر روی گوشتها بریزید. درب قابلمه ماهیچه را ببندید و شعله را کم کنید. هر از گاهی تکههای گوشت را جابهجا کنید تا نسوزند.
- پس از حدود ۲ ساعت گوشتها پخته میشوند؛ اما کمی سفت هستند. برای این کار یک لیوان کوچک آب را با گوجهفرنگی، نمک و فلفل را حدود ۱۰ دقیقه بر روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید و به آن زعفران اضافه کنید. پس از ۱۰ دقیقه مواد را بر روی گوشت بریزید. پس از ۳۰ دقیقه خواهید دید که گوشتها نرم شدهاند.
- در این مرحله سبزی پلویی را با روغن درون تابه تفت دهید و پس از این که آب آن گرفته شد زیر تابه را خاموش کنید. برنج خیسخورده را بر روی گاز قرار دهید و زمانی که نیمپخت شد آن را آبکش کنید. سپس سبزیها را با برنج مخلوط کنید و درون قابلمه بریزید. حدود ۴۰ دقیقه اجازه دهید برنج دم بکشد و بعد در کنار ماهیچه نوش جان کنید.
نکات مهم پخت
- برای زودتر پخته شدن ماهیچهها میتوانید آنها را درون زودپز بپزید.
- به جای تره برای سبزی پلو میتوانید از شوید و باقالی استفاده کنید.
- از نان لواش یا سیبزمینی برای تهدیگ استفاده کنید.
- استفاده از برگ رزماری ماهیچه را خوشبو میکند.
- برای مزهدار شدن پلو مقداری آب گوشت و روغن به آن اضافه کنید.
- اگر به پلو آب گوشت اضافه کردید بهتر است از قرار دادن نا لواش برای تهدیگ خودداری کنید چرا که خمیر میشود.
- برای تفت دادن سبزی پلویی قبل از آن که رنگش سیاه شود آن را از روی گاز بردارید.
- سبزیها را زمانی که مغز برنج نرم شد اضافه کنید.
روش پخت سبزی پلو با ماهیچه به سبکهای مختلف در این مقاله آموزش داده شد. سبزی پلو با ماهیچه از غذاهای مجلسی و نسبتاً گرانقیمت ایرانی است که در منوی بسیاری از رستورانها دیده میشود. برای آن که در مجالس خود سنگ تمام بگذارید میتوانید این غذا را سرو کنید.