طرز تهیه شیره توت
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه شیره توت ، از میوه های بسیار مغذی و پرخاصیت را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
توت سفید و سیاه از میوه های پرطرفدار بهاری هستند که خوشبختانه به مقدار زیاد در کشور ما وجود دارد. میوه توت ماندگاری کمی دارد و معمولا زود تغییر شکل میدهد. به همین دلیل شما میتوانید بهراحتی شیره آنها را بگیرید و در سایر فصول سال از خواص بی نظیر آن استفاده کنید.
شیره توت از جمله شیره های طبیعی سرشار از آهن است. به علت خواص فوق العاده این شیره، توصیه می شود تا حداقل روزی یک مرتبه آن را همراه با صبحانه میل کنید. در ادامه طرز تهیه شیره توت و خواص آن را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه شیره توت
- توت سفید یا توت قرمز به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه شیره توت از توت هایی استفاده کنید که تازه نیستند و کمی له شده اند. ابتدا توت ها را در آب غوطه ور کرده و در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.
سپس آنها را در مخلوط کن ریخته تا له شوند. اکنون توت ها را در داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه همراه با حدود ۳ تا ۴ لیوان آب بجوشانید.
توت ها را از روی شعله گاز برداشته و صبر کنید تا خنک شوند. سپس آنها را در داخل یک صافی یا پارچه توری بریزید و آب توت ها را خارج کنید. می توانید برای گرفتن آب مواد از دست تان کمک گرفته تا فقط تفاله آنها باقی بماند.
آبی که از تفاله ها جدا شده است را بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا کم کم بجوشد و قوام پیدا کند. هنگامی که غلظت آن به اندازه مربا شد، آن را از روی شعله گاز بردارید. اکنون شیره توت شما آماده است. آن را در داخل ظرف های شیشه ای خشک و تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
علت تلخ شدن شیره توت
علت تلخ شدن انواع شیره توت پختن بیش از حد آن است. درست است که برای رسیدن به حد بالای غلظت باید توت خوب بپزد و رطوبتش از بین برود؛ اما نه آنقدر که مواد تشکیل دهنده آن بسوزد و تلخ شود.
در این صورت ممکن است شیره به خوشمزگی محصول معمول نباشد و تلخی آن حس بدی به شخص بدهد. همچنین امکان از بین رفتن برخی خواص مفید توت با سوختن آن وجود دارد.
نکات قابل توجه
- له شدن توت ها خیلی سریع اتفاق می افتد و می توانید روند سریع له شدن توت ها را با هم زدن توت ها با کفگیر مشاهده نمایید.
- از افزودن شکر، پودر قند و یا سایر افزودنی های خوراکی به توت اجتناب کنید. این کار باعث کاهش کیفیت توت شده و خواص فوق العاده آن را از بین می برد.
- می توانید شیره توت را با ترکیبی از توت سفید و توت سیاه تهیه کنید که هم طعم بهتری داشته و هم رنگ جذاب تری خواهد داشت.
- غلظت شیره توت پس از سرد شدن کمی بیشتر میشود، پس این نکته را موقع جوشاندن عصاره در نظر بگیرید تا از سفتشدن بیش از حد شیره جلوگیری شود.
خواص شیره توت
- شیره توت داری طبیعتی گرم است.
- توت سفید سرشار از کالری است به طوریکه مصرف حدود ۱۰۰ گرم توت حاوی ۶۱ کالری انرژی است.
- این میوه دارای مقادیر زیادی آب، فیبر، تانن، منیزیم، ویتامین های A و B1 و B2 و B3 و مقادیر زیادی ویتامین C است.
- هر گرم توت خشک می تواند ۳۶۰ کالری انرژی تولید کند.
- در کاهش فشار خون و کاهش بیماری های قلبی تاثیر بسیار خوبی دارد.
- با مصرف این میوه می توان از بروز انواع سرطان ها جلوگیری کرد.
- مصرف این میوه می تواند طول عمر را افزایش دهد.
- باعث تصفیه خون، تقویت کبد، کلیه و معده می شود.
- یک منبع عالی از آنتی اکسیدان است.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- بهترین روش دم کردن زعفران و نکات آن
- مهمترین خواص فلفل دلمه ای و مضرات آن
- فلفل دلمه ای نر و ماده ، شایعه یا واقعیت ؟
- طرز تهیه ماست خانگی خوشمزه با بافتی سفت
- طرز تهیه شکلات صبحانه خانگی خوشمزه
- طرز تهیه شیر عسلی خانگی و خوشمزه