طرز تهیه مربای هویج

در این مطلب از مجله گردشگری تاپ کوکینگ شما را با طرز تهیه مربای هویج خانگی و خوشمزه آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

مربا از جمله صبحانه های پرطرفدار در تمام دنیاست و از آنجایی که با اکثر میوه ها می توان مربا تهیه کرد، آنقدر تنوع دارند که با تمام سلیقه ها متناسب است. انواع مرباها از جمله مربای آلبالو، گیلاس، به، هویج و… هستند که هرکدام طعم بی نطیر خود را دارند. مربای هویج یکی از محبوب ترین این مرباهاست.

مربای هویج به دلیل طعم بی نظیر و رنگ زیبایی که دارد جزو پرطرفدارترین هاست. از طرفی مرباهای خانگی به دلیل مصرف کمتر شکر و مواد نگهدارنده گزینه بسیار مناسب تری برای صبحانه هستند. مربای هویج با دستورهای متنوعی تهیه می شود و معمول ترین روش تهیه این مربا با هویج رنده شده می باشد. البته در صورتی که بخواهیم مربای هویج را به صورت مجلسی تر درست کنیم، می توانیم هویج را به صورت خلالی خرد کنیم. در ادامه طرز تهیه مربای هویج خوشرنگ و خوش طعم را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه مربای هویج
طرز تهیه مربای هویج

مواد لازم

هویج ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
آب ۲ لیوان
زعفران ۱ قاشق چایخوری
پودر هل به مقدار کم

طرز تهیه

برای تهیه مربای هویج خانگی ابتدا سر و ته هویج ها را با چاقو می گیریم و با پوست کن یا چاقو پوست هویج را می گیریم، سپس هویج ها را داخل آبکش می ریزیم و به خوبی می شویم. در ادامه هویج ها را کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود.

خواندن
طرز تهیه مارمالاد هویج ☀️ خوشمزه و مجلسی

در این مرحله هویج ها را با رنده ریز یا درشت می کنیم که بستگی به سلیقه شما دارد و داخل قابلمه ای ترجیحا مسی می ریزیم. سپس روی شعله می گذاریم و با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا کمی هویج ها نرم شوند.

سپس هویج رنده شده را به صورت مداوم تفت می دهیم تا کمی رنگ هویج ها تغییر کند و بعد ۲ لیوان آب را اضافه می کنیم و شکر را کم کم به هویج اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم تا در آب کاملا حل شود.

درب قابلمه را می گذاریم و شعله پخش کن را روی شعله می گذاریم و قابلمه را روی آن قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا مربا بپزد و قوام یابد.هر از گاهی به مربا باید سر بزنیم تا زمان مناسب آن را از روی حرارت بر داریم.

برای اینکه مطمئن شویم که مربا به غلظت مورد نظرمان رسیده یا نه می توانید کمی از شهد مربا بر داریم و داخل یک لیوان آب سرد بریزیم. اگر شهد مربا به صورت سالم در آب سرد ته نشین شد و متلاشی نشد یعنی مربا آماده شده است.

اما در صورتی که شهد متلاشی شد، یعنی هنوز باید به مربا زمان داد تا بپزد و به غلظت مناسب برسد. مربا که به قوام مطلوب رسید هل را به همراه آبلیمو و گلاب به آن می افزاییم و با قاشق همگی مواد را آرام مخلوط می کنیم.

بعد از ۲ الی ۳ دقیقه بعد مربا را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا سرد شود و در شیشه مورد نظر می ریزیم و درب آن را می گذاریم و در یخچال نگهداری می کنیم و برای صبحانه این مربا هویج خوشمزه را نوش جان کنید.

خواندن
طرز تهیه مارمالاد پرتقال ، خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه مربای هویج
طرز تهیه مربای هویج

طرز تهیه مربای هویج گلی

  1. اول پوست هویج‌ها رو می‌گیریم. (سعی کنید از هویج‌های درشت استفاده کنید تا گل‌های بزرگتری داشته باشید.)
  2. با پوست کن هویج رو به صورت ورقه‌های نازک برش می‌دیم بعد روی اون‌ها آب جوش می‌ریزیم تا نرم بشن. بعد از چند دقیقه شروع می‌کنیم به پیچیدن ورقه‌ها به شکل گل رز و در انتها، اونا رو با خلال دندون فیکس می‌کنیم.
  3. آب و شکر رو باهم مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دیم تا دونه‌های شکر حل بشه و شروع به جوشیدن کنه. موقعی که جوشید، حرارت رو کم می‌کنیم و اجازه می‌دیم بجوشه و قوام بیاد.
  4. بعد از قوام اومدن شیره گل‌ها رو بهش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دیم یک ربع تا بیست دقیقه، بسته به اندازه گل ها، بجوشه تا گل های هویجی بپزن. بعد حرارت رو خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دیم خنک بشن بعد خلال دندون‌ها رو در میارم و داخل ظرف می‌چینیم.
طرز تهیه مربای هویج
طرز تهیه مربای هویج

طرز تهیه مربای هویج با عسل

روش پخت مربای هویج با عسل هیچ تفاوتی با مربای هویج ساده ندارد فقط باید به مقدار کافی عسل به مواد لازم اضافه کنیم و شکر را از مواد لازم حذف کنیم. زمانی که عسل را داخل آب می ریزیم باید صبر کنیم تا عسل حل شود، سپس باقی مواد را اضافه کنیم.

چه کار کنیم مربای هویج کپک یا شکرک نزند ؟

دلیل اصلی شکرک زدن مربا هویج و دیگر مرباها کم بودن شکر آن یا جوشانده شدن بیش از حد است. برای رفع شکرک های مربا باید به آن کمی آب و آبلیمو اضافه کنید و بجوشانید. اجازه دهید کمی قل بزند و شکرک‌ها از بین بروند. نکته مهم دیگر در کپک زدن مربا استفاده از قاشق کثیف است. برای هم زدن مربا از قاشقی استفاده کنید که از تمیزی آن مطمئن باشید.

خواندن
طرز تهیه مربای انجیر خوشمزه و خانگی

یکی از مهم ترین دلایل شکرک زدن مربای هویج این است، ممکن است مربا با حرارت بالا پخته شده باشد. در صورتی که مربا با حرارت بالا پخته شود، شهد یا شربت آن خیلی سریع غلیظ می شود، ولی هویج به طور کامل پخته نمی شود که همین امر باعث شکرک زدن مربا در کوتاه مدت می شود. به همین دلیل باید مربا را با حرارت ملایم بپزیم تا پس از آماده شدن شکرک نزند.

طرز تهیه مربای هویج
طرز تهیه مربای هویج

نکات پخت مربای هویج

  • میتوانید به دلخواه خلال پسته و بادام به مواد مربا اضافه کنید.
  • می توانید به سلیقه خود مقداری وانیل نیز به مربا اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه تان میتوانید میزان شکر را کمی کمتر کنید.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج آن را روی حرارت کم قرار دهید تا پخته شود.
  • برای اضافه کردن آبلیمو باید ۱۰ دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت آن را به مربا اضافه کنیم.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: