طرز تهیه کتلت بوقلمون
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کتلت بوقلمون را خواهیم داشت. برای آشنایی با دستور پخت این غذای خوشمزه، ساده و محبوب در ادامه همراه ما باشید.
یکی از غذاهای راحت و آسان که تهیه آن زمان کمی می برد، کتلت است. انواع بسیار زیادی کتلت در لیست غذاهای ایرانی از جمله کتلت گوشت، کتلت مرغ، کتلت قارچ، کتلت ماهی، کتلت عدس و… وجود دارد. این غذا را می توان همیشه با کمترین مواد و در دسترس ترین آنها، با توجه به ذائقه و سلیقه خود درست کرد.
کتلت بوقلمون ، یکی از لذیذترین انواع کتلت هاست. این غذا علاوه بر خوشمزه بودن بسیار مقوی است و باید حتما آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. در ادامه طرز تهیه کتلت بوقلمون خوشمزه و مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- گوشت سینه بوقلمون ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۱ حبه
- تخم مرغ ۱ عدد
- جعفری ۳ قاشق غذاخوری
- آرد سوخاری به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه کتلت بوقلمون
برای تهیه کتلت بوقلمون خوشمزه، ابتدا گوشت سینه بوقلمون را به صورت ریز خرد کرده و درون غذاساز یا چرخ گوشت می ریزیم، به خوبی آن را میکس می کنیم تا گوشت بوقلمون چرخ شود.
پیاز را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و در ادامه پیاز را هم به همراه سیر به غذاساز اضافه کرده و چند پالس می زنیم تا پیاز و سیر کمی خرد شوند، یا اگر چرخ گوشت دارید آنها را هم به همراه گوشت چرخ کنید.
در ادامه پوست سیب زمینی ها را جدا کرده و پس از شستن، خرد می کنیم، سپس به غذاساز اضافه کرده و چند پالس می زنیم تا با دیگر مواد میکس شود.
در این مرحله جعفری را شسته و به غذاساز اضافه کرده، سپس به خوبی میکس می کنیم تا مواد کاملا پوره و یکدست شوند. (اگر از چرخ گوشت استفاده می کنید، می توانید گوشت، پیاز، سیر و سیب زمینی را با هم چرخ کنید و سپس جعفری را با دست ریز ساطوری کرده و به مواد اضافه کنید).
در ادامه تخم مرغ را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با چنگال به خوبی هم می زنیم. مخلوط تخم مرغ را به مواد کتلت اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا مایه کتلت خمیری شکل شود.
حالا مایه کتلت را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و در صورت تمایل مقداری آرد سوخاری به آن اضافه کرده و با قاشق به خوبی مخلوط می کنیم تا مایه کتلت یکدست شود.
در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم. مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه از مایه کتلت به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم و در دست به شکل دلخواه فرم داده و درون روغن می اندازیم.
به همین ترتیب ادامه می دهیم و تمام کتلت ها را سرخ می کنیم. اجازه می دهیم کتلت ها کاملا سرخ و مغز پخت شوند، سپس آنها را از تابه خارج کرده و روی دستمال حوله ای می گذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
توجه داشته باشید در حین سرخ کردن همواره حرارت بسیار ملایم باشد تا کتلت ها مغزپخت شوند. زمانی که روغن اضافی کتلت ها خارج شد، آنها را درون ظرف دلخواهمان می چینیم و به همراه نان تازه و سس دلخواه سرو می کنیم.
چند نکته
- سیب زمینی را هم می توانید به صورت خام با مواد چرخ کنید و هم آن را آبپز کرده و با مواد مخلوط کنید.
- به جای آرد سوخاری می توانید از آرد نخودچی استفاده کنید. و اگر مایه کتلت شما قوام مناسبی دارد آن را حذف کنید.
- به دلخواه می توانید به جای گوشت سینه بوقلمون از گوشت ران یا ترکیب سینه و ران استفاده کنید.
- یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز می تواند طعمی بسیار عالی به کتلت شما بدهد.
- در صورت تمایل می توانید یک عدد فلفل دلمه ای را نیز با مواد کتلت چرخ کنید.
- به جای جعفری می توانید از هر نوع سبزی معطر دلخواه استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه کتلت نخود به ۲ روش ساده و خوشمزه
- طرز تهیه کتلت ذرت و گشنیز ساده و خوشمزه
- طرز تهیه کتلت ماهی سالمون خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه کوفته تبریزی ، غذای اصیل آذربایجان
- طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته ترکیه ای خوشمزه و نکات آن