طرز تهیه حلوای سیاه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه حلوای سیاه ، یکی از پرطرفدارترین حلواها در بین ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا و ایام ماه رمضان نیز میباشد به همین علت همه افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا هم همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد، که یکی از محبوب ترین آنها حلوای سیاه رنگ است.
حلوای سیاه یکی از انواع رایج حلواست که از آرد گندم تهیه می شود. از آن جا که در حلوا، آرد تفت می خورد، به عنوان یک دسر مقوی و مفید مورد استفاده قرار می گیرد. حلوا سیاه درواقع یکی از معروف ترین حلواهاست که رنگش قهوه ای تیره می باشد. در ادامه طرز تهیه حلوای سیاه به دو روش ساده و با شیره انگور را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه حلوای سیاه ساده
مواد لازم
- آرد نانوایی ۲ لیوان (آرد سنگک بهترین گزینه است).
- شکر یک و یک چهارم لیوان
- کره ۴۰ گرم
- روغن مایع نصف پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- پودر هل نصف قاشق چای خوری
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- آب ۳ لیوان
طرز تهیه
برای تهیه حلوای سیاه خوشمزه و مجلسی در ابتدای کار، شربت را درست می کنیم. برای این کار، یک قابلمه بر می داریم. شکر و آب و گلاب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید و شکر کامل حل شود.
در این مرحله وقتی یک الی دو جوش زد، کافی است و گاز را خاموش می کنیم. آرد را الک می کنیم و درون یک تابه بزرگ می ریزیم. سپس تابه را روی حرارت قرار می دهیم و مرتب آرد را هم می زنیم تا رنگ آن قهوه ای کم رنگ شود.
در این مرحله باید به گونه ای آرد را تفت دهیم که تمام آرد بو بخورد و به طور کامل از خامی در آید. همچنین رنگ آن یکدست و قهوه ای روش شود. آرد در آخرای کار احتمال سوختن دارد. برای همین باید مرتب هم بزنیم.
مخصوصا باید دقت داشته باشیم در گوشه های تابه ممکن است آرد بماند و بسوزد که طعم حلوا را خراب می کند. اگر می خواهید مشکل گلوله شدن آرد نداشته باشید میتوانید قبل از اضافه کردن روغن به آرد یک بار دیگر آرد را الک کنید و دوباره به تابه برگردانید تا این مشکل بوجود نیاید.
در این مرحله روغن را به آرد اضافه می کنیم و به صورت مرتب ترکیب آرد و روغن را هم می زنیم تا روغن کامل به خورد آرد برود و به طور کامل یکدست شوند. درون تابه آنقدر هم می زنیم تا به روغن بیفتد و رنگ آرد تیره شود.
سپس کره و هل و دارچین را به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا یکدست شود. در ادامه شربت را کم کم به تابه اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا آرد گلوله نشود و شربت به طور کامل به خورد حلوا برود.
حلوا که در تابه جمع شد و به راحتی از ظرف جدا شد، زیر حرارت را خاموش کرده و داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و تزیین می کنیم. در صورتی که بخواهیم رنگ حلوا تیره تر شود، از یک قاشق پودر کاکائو استفاده می کنیم.
دستور پخت حلوا سیاه با شیره انگور
مواد لازم
- آرد ۲۵۰ گرم
- روغن مایع ۱۵۰ گرم
- شیره غلیظ انگور ۴۰۰ الی ۴۵۰ گرم
- گلاب ۵۰ گرم
- زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
- هل سائیده یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای درست کردن حلوا سیاه با شیره انگور، ابتدا تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن را داخلش بریزید و بگذارید تا داغ شود.
بعد آرد را کم کم به روغن داغ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آرد طلایی شود در حین تفت دادن آرد ، هل را هم به آن اضافه کنید.
بعد از تفت کامل آرد ،گلاب را داخل شیره انگور بریزید و کم کم به همراه زعفران به آرد تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید تا قل بخورد و سفتی مورد نظر حلوا را بدست آورد.
نکات پخت حلوای سیاه
- بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک میباشد.
- برای اینکه رنگ حلوا تیره شود آرد را بیشتر تفت میدهیم. در نظر داشته باشید بیش از حد آرد را تفت ندهید به دلیل اینکه آرد میسوزد.
- برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن بریزید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کیک بستنی ، دسر خوشمزه و پرطرفدار
- طرز تهیه دسر شعریه (باقلوا شعریه)
- طرز تهیه رنگینک ، دسر خوشمزه جنوبی
- طرز تهیه دسر کدو حلوایی ترکیه ای
- طرز تهیه شوکو خرما ، دسری خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه شیربرنج ، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی