طرز تهیه آش رشته
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش رشته ، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای اصیل کشورمان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آش رشته یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار در میان ایرانی هاست. کمتر کسی می تواند بگوید که آش رشته دوست ندارد. این غذای خوشمزه و لذیذ همیشه در جمع های دوستانه به خصوص در فصل زمستان از جمله پرطرفدارترین هاست. جالب است بدانید که بیش از ۲۰ مدل آش در کشورمان تهیه می شود.
علاوه بر لذیذ بودن، آش رشته به دلیل مواد و حبوباتی که دارد یکی از غذاهای بسیار مقوی است. این آش خوشمزه به دلیل محبوبیت بسیار زیادی که در میان ایرانیان دارد، پای ثابت نذری های خانم های ایرانی است و با دستورهای بسیار متنوعی در شهرهای مختلف کشور تهیه می شود. اگر می خواهید در خانه این غذای سنتی و مقوی را درست کنید. در ادامه با ما باشید.
مواد لازم
- ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان نخود
- ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان لوبیا چیتی
- ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان لوبیا قرمز
- ۵۰ گرم عدس ریز
- ۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده
- یک قاشق غذاخوری زردچوبه
- ۲۰ گرم یا ۱۰ عدد برگ متوسط اسفناج
- ۲۰ گرم یا ۱۰ عدد جعفری
- ۳۰ گرم یا ۱۵ شاخه تره
- ۱۰ گرم یا ۱۰ شاخه شوید
- ۲۰ گرم یا ۳۰ شاخه گشنیز
- ۲ قاشق غذاخوری نعنای خشک
- ۷۰ گرم رشته آش
- ۲ حبه سیر پوست کنده و رنده شده
- دو قاشق غذاخوری کشک
- دو قاشق غذاخوری آرد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش رشته
مرحله اول
از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس میکنیم.
عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم.
مرحله دوم
پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.
مرحله سوم
نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با ۵ لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم.
یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.
مرحله چهارم
مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو وآب گیری خرد میکنیم.
سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نخواهد داد.
مرحله پنجم
بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری ۴ قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از ۱۰ ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.
باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.
برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعناع نسوزد.
مرحله ششم
عدس و سبزی را با هم مخلوط کنید و یک ساعت زمان بدهید تا پخته شود سپس لوبیا ها را به آن اضافه میکنیم و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید.
بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
مرحله هفتم
بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.
مرحله هشتم
بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و کمی هم میزنیم.
مرحله نهم
در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید در داخل آن میریزیم.
باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند.
در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.
مرحله نهایی
دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود.
و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می باشد چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.
برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
نکات قابل توجه
- برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.
- برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشتر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.
- بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
- سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
- حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.
- روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
- کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
- از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتما به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
- هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.
- تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید.
- برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.
- مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
- اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی