طرز تهیه بزقرمه
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه بزقرمه ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی کرمان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
بزقرمه از غذاهای محلی کرمان است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با پخت آن میتوانید یک غذای مقوی و خوشمزه را وارد رژیم غذایی خود کنید. این غذا اغلب در شهرهای رفسنجان، شهر بابک، ماهان و کرمان طبخ میشود ولی عموما به یک غذای کرمانی شهره است.
بزقرمه با گوشت سردست و ماهیچه پرچربی بزغاله یا گوسفند، کشک، سیر کوبیده، سیرداغ، نخود نیمکوب و زعفران تهیه میشود که اگر آبدار باشد، آن را بهشکل آبگوشت با نان محلی میخورند و برای خورش، غذا را کم آب تر برمیدارند و با برنج کته میل میکنند. در ادامه طرز تهیه بزقرمه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت سردست یا ماهیچه گوسفند ۵۰۰ گرم
- نخود ۱٫۵ پیمانه
- کشک ۱٫۵ پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- سیر یک بوته
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- گردو، پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ برای تزیین
طرز تهیه
نخود را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
سپس گوشت را همراه با سیر خردشده، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در این مرحله نخودی را که خیس کرده بودید، همراه با آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید که کاملا پخته و نرم شوند.
سپس یک پیاز دیگر را در ظرفی جداگانه سرخ کنید و مقداری سیر رنده یا خردشده را به آن اضافه کنید و وقتی تفت خورد، در قابلمه گوشت و نخود بریزید که عطروبوی خوبی به غذا میدهد.
وقتی گوشت و نخود پخت و آب زیادی در قابلمه باقی نماند، باید همه مواد را با گوشتکوب بکوبید تا له شوند.
در نهایت کشک را اضافه کنید و اجازه دهید که کشک با سایر مواد برای ۱۰ دقیقه ریز ریز بجوشد تا بوی خامی کشک از بین برود.
نمک غذا را بچشید و اگر لازم بود به آن نمک بزنید. سپس زعفران دمکرده را نیز به مایه گوشتی اضافه کنید تا خوشعطروبو شود.
غذا را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با گردوی خردشده، سیرداغ، پیاز داغ، نعناداغ و کشک تزیین کنید.
نکات پخت
- با توجه به طبع سرد کشک، بهتر است نعناداغ و سیرداغ را از این غذا حذف نکنید.
- برای این غذا ترجیحا از نخود لپهشده یا نیمکوب استفاده کنید. بهعبارتی، پس از خیساندن نخود، اگر فشار کوچکی به آن بدهید، پوست آن جدا شده و نخود از وسط به دو نیم میشود. بهجای نخود میتوانید لپه در بزقرمه بریزید.
- از آنجا که گوشت باید بهطور کامل بپزد و بهدلیل وجود کشک، امکان شورشدن بزقرمه وجود دارد؛ اضافهکردن نمک به غذا را به مراحل آخر پخت موکول کنید.
- رنگ زیبای این غذا به زردچوبه و زعفران دمکرده بستگی دارد؛ پس در مصرف آنها دستودلباز باشید.
- برخی در دستور بزقرمه از سیب زمینی استفاده می کنند اما اغلب کرمانی ها آن را بدون سیب زمینی ترجیح می دهند.
- برای تهیه بزقرمه با سیبزمینی باید پوست آن را بگیرید، چند قاچ کنید و با گوشت و نخود بپزید.
- در روش اصلی طبخ بزقرمه از هیچ نوع روغنی استفاده نمیکنند و چربی غذا از گوشت پرچرب تامین میشود.
- مغز گردو کوبیدهشده نیز یکی دیگر از موادی است که میتوانید بنابر سلیقهتان به بزقرمه اضافه کنید.
- اگر بخواهید این غذا را بهعنوان خورش با برنج میل کنید، وقتی غذا جا افتاد و آبش بهاندازه بود، زیر حرارت را خاموش کنید. دیگر نیازی به کوبیدن آن نیست.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی