Subscribe Now
Trending News

blank
غذای ایرانی, غذای محلی

طرز تهیه بزقرمه ، غذای خوشمزه و اصیل کرمانی 

طرز تهیه بزقرمه

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه بزقرمه ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی کرمان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

بزقرمه از غذاهای محلی کرمان است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با پخت آن می‌توانید یک غذای مقوی و خوشمزه را وارد رژیم غذایی خود کنید. این غذا اغلب در شهرهای رفسنجان، شهر بابک، ماهان و کرمان طبخ می‌شود ولی عموما به یک غذای کرمانی شهره است.

بزقرمه با گوشت سردست و ماهیچه پرچربی بزغاله یا گوسفند، کشک، سیر کوبیده‌، سیرداغ، نخود نیم‌کوب و زعفران تهیه می‌شود که اگر آبدار باشد، آن را به‌شکل آبگوشت با نان محلی می‌خورند و برای خورش، غذا را کم آب تر برمی‌دارند و با برنج کته میل می‌کنند. در ادامه طرز تهیه بزقرمه را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه بزقرمه
طرز تهیه بزقرمه

مواد لازم

  • گوشت سردست یا ماهیچه گوسفند ۵۰۰ گرم
  • نخود ۱٫۵ پیمانه
  • کشک ۱٫۵ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر یک بوته
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • گردو، پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ برای تزیین

طرز تهیه

نخود را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

سپس گوشت را همراه با سیر خردشده، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.

در این مرحله نخودی را که خیس کرده بودید، همراه با آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید که کاملا پخته و نرم شوند.

سپس یک پیاز دیگر را در ظرفی جداگانه سرخ کنید و مقداری سیر رنده یا خردشده را به آن اضافه کنید و وقتی تفت خورد، در قابلمه گوشت و نخود بریزید که عطروبوی خوبی به غذا می‌دهد.

وقتی گوشت و نخود پخت و آب زیادی در قابلمه باقی نماند، باید همه مواد را با گوشت‌کوب بکوبید تا له شوند.

در نهایت کشک را اضافه کنید و اجازه دهید که کشک با سایر مواد برای ۱۰ دقیقه ریز ریز بجوشد تا بوی خامی کشک از بین برود.

نمک غذا را بچشید و اگر لازم بود به آن نمک بزنید. سپس زعفران دم‌کرده را نیز به مایه گوشتی اضافه کنید تا خوش‌عطروبو شود.

غذا را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با گردوی خردشده، سیرداغ، پیاز داغ، نعناداغ و کشک تزیین کنید.

طرز تهیه بزقرمه
طرز تهیه بزقرمه

نکات پخت

  • با توجه به طبع سرد کشک، بهتر است نعناداغ و سیرداغ را از این غذا حذف نکنید.
  • برای این غذا ترجیحا از نخود لپه‌شده یا نیم‌کوب استفاده کنید. به‌عبارتی، پس از خیساندن نخود، اگر فشار کوچکی به آن بدهید، پوست آن جدا شده و نخود از وسط به دو نیم می‌شود. به‌جای نخود می‌توانید لپه در بزقرمه بریزید.
  • از آنجا که گوشت باید به‌طور کامل بپزد و به‌دلیل وجود کشک، امکان شورشدن بزقرمه وجود دارد؛ اضافه‌کردن نمک به غذا را به مراحل آخر پخت موکول کنید.
  • رنگ زیبای این غذا به زردچوبه و زعفران دم‌کرده بستگی دارد؛ پس در مصرف آن‌ها دست‌ودلباز باشید.
  • برخی در دستور بزقرمه از سیب زمینی استفاده می کنند اما اغلب کرمانی ها آن را بدون سیب زمینی ترجیح می دهند.
  • برای تهیه بزقرمه با سیب‌زمینی باید پوست آن را بگیرید، چند قاچ کنید و با گوشت و نخود بپزید.
  • در روش اصلی طبخ بزقرمه از هیچ نوع روغنی استفاده نمی‌کنند و چربی غذا از گوشت پرچرب تامین می‌شود.
  • مغز گردو کوبیده‌شده نیز یکی دیگر از موادی است که می‌توانید بنابر سلیقه‌تان به بزقرمه اضافه کنید.
  • اگر بخواهید این غذا را به‌عنوان خورش با برنج میل کنید، وقتی غذا جا افتاد و آبش به‌اندازه بود، زیر حرارت را خاموش کنید. دیگر نیازی به کوبیدن آن نیست.
طرز تهیه بزقرمه
طرز تهیه بزقرمه

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *