طرز تهیه خورش فسنجان
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه خورش فسنجان، یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
خورش فسنجان یکی از آن غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که بسیار پرطرفدار است. تقریبا بیشتر ایرانی ها عاشق خورش فسنجان و طعم بی نظیر آن هستند. این خورش از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که افراد بسیاری به آن علاقه دارند و حتی در مهمانی های خود به عنوان غذایی مجلسی آن را سرو می کنند.
علاوه بر خوشمزه بودن این غذا سرشار از خواص بی نظیر برای سیستم بدن است. زیرا از مواد اصلی تشکیل دهنده آن گردو می باشد که بسیار پرخواص است. خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار استان های شمالی کشور (گیلان و مازندران) می باشد، اما در حال حاضر جای خود را در تمام شهرهای ایران باز کرده است.
این خورش در نقاط مختلف کشور و با توجه به سلیقه افراد به صورت ملس، ترش و شیرین و با گوشت قلقلی، مرغ و یا اردک پخته میشود. ما در این مطلب ابتدا طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ را به شما آموزش می دهیم و سپس نکات دستور پخت با گوشت قرمز و اردک را خواهیم گفت. پس اگر هوس کرده اید که یک خورش فسنجان لذیذ و مقوی نوش جان کنید، در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم
- سینه یا ران مرغ ۴ تکه
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- مغز گردو ۳۰۰ گرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع به اندازه کافی
- رب انار ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به انداز کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه خورشت فسنجان ملس و جا افتاده با مرغ ابتدا باید تکههای مرغ را به مقداری نمک، فلفل و زعفران دم کرده آغشته کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.
مرحله دوم
سپس پیازها را رنده کنید، یک قابلمه برداشته و آنها را با مقداری روغن تفت دهید و مقداری زردچوبه اضافه کنید.
مرحله سوم
گردوها را چرخ کنید و بعد از این که پیازها کمی طلایی و نرم شد، به قابلمه اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه رب انار را اضافه کرده و مجددا تفت دهید. شعله را زیاد کنید تا آب خورش به جوش آید سپس شعله را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
مرحله چهارم
مرغها و زعفران دم کرده را به مخلوط پیاز و گردو اضافه کرده و چند لیوان آب را روی مواد بریزید. در همین مرحله اگر اهل فسنجون شیرین هستید، دو قاشق غذاخوری شکر را اضافه کنید. اگر میخواهید طعم خورشت شما ملس باشد کافی است یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا آب خورش به جوش آید سپس شعله را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
مرحله پنجم
هر از چند گاهی خورش را هم زده و منتظر بمانید تا به مدت سه تا چهار ساعت خورش خوب جا افتاده و روغن بیاندازد. خورشت فسنجان جا افتاده و مجلسی شما بعد از این زمان آماده است. نوش جان!
خورش فسنجان با گوشت قرمز
اگر بخواهید خورش فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید، می توانید از روش های متنوعی استفاده کنید. متداول ترین روش سرخ کردن گوشت چرخ کرده مانند کوفته قلقلی است. روش دوم استفاده از گوشت های تکه ای بزرگ مثل چلوگوشت است. یکی دیگر از روش ها این است که از ماهیچه گوسفندی در خورش فسنجون خود استفاده کنید.
خورش فسنجان با گوشت اردک یا غاز
خورش فسنجان در شهرهای مختلف ایران به طور معمول با گوشت چرخ کرده قلقلی یا گوشت مرغ تکه ای طبخ می شود ، اما در استان گیلان و مازندران این خورش را بیشتر با گوشت حیواناتی مانند اردک و غاز تهیه می کنند.
برای اینکه خورش فسنجان را با گوشت اردک یا غاز تهیه کنید فقط کافیست گوشت مرغ را از دستور بالا حذف کرده و گوشت اردک را جایگزین کنید. فقط یک نکته مهم را در نظر داشته باشید که گوشت اردک های بزرگ نسبت به گوشت مرغ زمان بیشتری برای پخت کامل نیاز دارد.
نکات پخت فسنجان جا افتاده و مجلسی
- پخت فسنجان حدود پنج تا شش ساعت طول میکشد، تا خورشت کاملا جا افتاده و روغن بیاندازد؛ بنابراین صبور باشید و اجازه دهید تا خورشت آرام آرام جا بیفتد.
- برای اینکه فسنجان روغن بیشتری بیندازد بعد از افزودن آب چند قطعه یخ داخل خورش بریزید تا به اصطلاح شوک به گردو ها وارد شود و روغن بی اندازد.
- در بعضی رسپی برای خوش رنگ شدن فسنجان ۱ ق غذا خوری رب اضافه می شود.
- تفت دادن گردو ها بسیار مهم است تا رنگ آنها کمی تیره و بوی خامی ندهد.
- میزان ترشی یا شیرینی خورش به ذائقه شما بستگی دارد می توانید رب انار را بیشتر و مقدار شکر را کمتر بریزید و یا بالعکس این کار را انجام دهید.
- بهتر است برای یکنواخت شدن خورشت حتما پیاز را رنده یا نگینی ریز خرد کنید.
- هر از چند گاهی خورش را بچشید و به میزان ذائقهتان انداره رب انار را چک کنید.
- بهتر است گردوها را چرخ کنید تا بیشتر روغن بیاندازند.
- با اضافه کردن شکر، رنگ خورش مقداری تیرهتر میشود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی