طرز تهیه کباب کوبیده مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کباب کوبیده مرغ ، یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین غذاهای محبوب ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
کباب ها یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین غذاها از دیرباز در ایران هستند و پیشینه ای طولانی دارند. کسانی که عاشق گوشت هستند از طرفداران همیشگی کباب ها هستند. در ایران کباب های بسیار متنوعی درست می شود از جمله کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب برگ، شیشلیک و… که بسیار پرطرفدار هستند. کباب کوبیده یکی از غذاهای بسیار معروف و سنتی ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی هم شناخته می شود و به دلخواه هم با گوشت و هم با مرغ نهیه می شود.
کباب کوبیده مرغ دارای محبوبیت بسیار زیادی در میان ایرانیان است زیرا بسیاری طعم مرغ را به گوشت ترجیح می دهند. برای تهیه کباب کوبیده مرغ از سینه مرغ و یا از مخلوط سینه و ران مرغ استفاده می شود که تقریبا بهترین ترکیب برای کباب کوبیده مرغ است. اگر می خواهید خودتان یک کباب کوبیده مرغ زعفرانی خوشمزه و خانگی درست کنید در ادامه با ما باشید.
مواد لازم
- مرغ چرخ کرده ۶۰۰ گرم (مخلوط سینه و ران)
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- سیر ۴ حبه
- کره ۵۰ گرم
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
- روغن به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه کباب کوبیده مرغ ابتدا سینه های مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و استخوان های آن ها را کاملا از گوشت جدا می کنیم و بعد در چرخ گوشت یا مخلوط کن سینه ها را دو مرتبه چرخ می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله پیازها را پوست می گیریم و پس از شستشو، با رنده ریز رنده می کنیم. سپس آب پیاز را با فشار دست به طور کامل می گیریم و پیاز آب گرفته شده را به کاسه محتوی گوشت مرغ چرخ شده اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم، سپس رنده ریز می کنیم و به دیگر مواد اضافه می کنیم. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت مرغ می پاشیم.
مرحله چهارم
سپس به خوبی مایه کباب را با دست زیر و رو می کنیم و ورز می دهیم تا طعم ادویه ها به خوبی به همه نقاط گوشت برسد. پس از اینکه ورز دادن گوشت به پایان رسید، روی کاسه را با سلفون می پوشانیم.
مرحله پنجم
سپس کاسه را به مدت ۱ الی ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت استراحت کند و به خوبی طعم دار شود. پس از گذشت زمان استراحت مایه کباب، کاسه محتوی مایه کباب را از یخچال بیرون می آوریم.
مرحله ششم
در این مرحله کف تابه مورد نظرمان را با کمی روغن چرب می کنیم و مایه کباب را کف تابه می ریزیم و با کف دست آن را کف تابه با قطر یکسان پهن می کنیم، به طوری که همه نقاط مایه کباب یکدست شود.
مرحله هفتم
سپس تابه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا گوشت آب خودش را جذب کند و خودش را بگیرد. زعفران را دم می کنیم و کره را در تابه ای کوچک می گذاریم و روی حرارت کم می گذاریم تا ذوب شود و بعد از روی حرارت بر می داریم.
مرحله هشتم
حالا زعفران را به کره اضافه می کنیم و زمانی که کباب مرغ خودش را گرفت با کارد آرام روی گوشت برش های طولی مانند کباب کوبیده سیخی می زنیم. بعد کباب های برش داده شده را آرام با کفگیر و قاشق بر می گردانیم.
مرحله نهم
سپس روی کباب ها با قلمو از مخلوط کره و زعفران می زنیم تا علاوه بر اینکه خشک نشوند، عطر زعفران را نیز بگیرند. بعد از سرخ شدن آن را مجددا بر می گردانیم تا طرف دیگر آنها نیز از مخلوط کره و زعفران بزنیم. حالا از مخلوط کره و زعفران به طرف دیگر کباب ها نیز می زنیم.
پخت کباب کوبیده مرغ با دنبه روی ذغال
البته می توانید این کباب را مانند کوبیده به سیخ بکشید. برای کباب کردن این کباب به صورت سیخی بر روی ذغال، باید از سیخ های پهن مانند سیخ کباب کوبیده استفاده کنیم و مایه کباب را حداقل ۱۰ دقیقه بیشتر ورز دهید تا چسبندگی پیدا کند.
نکته دیگر اینکه اگر می خواهید این کباب را روی منقل بپزید حتما ۱۰۰ گرم دنبه هم به مواد کباب اضافه کنید و به همراه گوشت مرغ چرخ کنید. ابتدا با آب پیاز سیخ ها را خیس کنید سپس به اندازه یک پرتقال کوچک از مایه کباب بردارید و به سیخ بکشید.
حالا باید منقل ذغال را آماده کنید. حتما صبر کنید تا تمام ذغال ها سرخ شوند سپس سیخ های کباب را روی منقل بچینید. ابتدا صبر کنید تا کباب ها به سیخ بچسبند و خودشان را بگیرند سپس آنها را به صورت متداوم بچرخانید تا کباب شوند.
در حین پختن کباب ها می توانید از مخلوط کره و زعفران هم روی کباب ها بمالید تا لذیذتر شوند. توصیه می شود از گوجه فرنگی کباب شده هم در کنار کباب خود استفاده کنید. در آخر پس از آماده شدن کباب ها به همراه نان یا برنج سرو کنید.
نکات مهم پخت کوبیده مرغ
– کباب کوبیده مرغ از کباب هایی است که یا باید آنرا با کره چرب کنیم، یا به مایه آن کمی دنبه گوسفندی اضافه کنیم تا پس از پخت سفت و خشک نشود.
– برای مرغ چرخ کرده، از ران و سینه مرغ مخلوط استفاده کنید تا مرغ چرخ شده چربی لازم را به واسطه ران مرغ داشته باشد. اما می توانید فقط از سینه مرغ هم استفاده کنید.
– در تهیه کوبیده مرغ می توانید به دلخواه از ادویه پاپریکا و تخم گشنیز استفاده کنید.
– استفاده از مقداری فلفل دلمه رنگی و جعفری خرد شده داخل مواد کباب کوبیده مرغ غذا را خوشمزه و زیبا می کند.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی