طرز تهیه آش مصطفی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش مصطفی ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های اراک را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آش یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل داشتن مواد مغذی و تنوع بالایی که دارد بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. آش در بسیاری از مراسمات مذهبی در ایران تهیه می شود و همین طور یکی از غذاهای مخصوص فصل سرماست. آش مصفی اراک یکی از انواع آش های محلی بسیار مقوی و خوشمزه است.
آش مصطفی یا آش مصفی یکی از آش های اصیل ایرانی است که در شهرهای شهرکرد، اراک، تفرش و… تهیه می شود. آش مصفی بیشتر در ایام خاص به خصوص مراسم عزاداری و سوگواری تهیه میشود و معمولا بر سر سفرههای نذری موجود میباشد. برگ چغندر موجود در این آش حاوی مقدار زیادی آهن و کلسیم است. در ادامه طرز تهیه آش مصفی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- برنج ۲۰۰ گرم
- نخود ۱۰۰ گرم
- برگ چغندر ۵۰۰ گرم
- کشک ۱۵۰ گرم
- پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا خشک ۲ ق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
نخود را از شب قبل خیس کنید و یک بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. برنج را هم از چند ساعت قبل در آب نمک خیس کنید.
نخود را با مقدار زیادی آب روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد، برنج را هم اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزد و شکفته شود.
برگ چغندر را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. بعد از نرم شدن سبزی، پیاز داغ را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید.
در تابه ای کوچک روغن را داغ کنید و نعنا خشک را اضافه کرده و چند ثانیه هم بزنید، شعله را خاموش کرده و نعنا داغ را به آش اضافه نمایید.
بعد از جا افتادن و غلیظ شدن آش، کشک را با کمی آب گرم باز کنید و به آش اضافه کرده و سپس آش را در ظرف ریخته و رویش را با کشک، نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
آش مصطفی با گوشت
دستور اصلی این آش بدون گوشت است اما طبخ آش مصفی با گوشت در برخی از شهرهای ایران مرسوم است برای تهیه آش مصفی با گوشت می توانید گوشت را جداگانه بپزید و ریش ریش کنید و هنگام اضافه کردن برنج به آش اضافه کنید تا کاملا به هم مزه بدهند.
نکات پخت
- آش مصفی نسبتا غلیظ است در صورت تمایل می توانید آن را رقیق تر بردارید.
- می توانید از یک استاک گوشت نیز برای تهیه این آش مصطفی استفاده کنید.
- به جای برگ چغندر می توانید از اسفناج استفاده کنید ولی باید دقت داشته باشید که بعد از این که برنج کاملا شکفته شد سبزی را اضافه کنید وگرنه مانع از باز شدن برنج می شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش کشک سنتی، خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه آش دوغ ، غذای محلی اردبیل
- طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش اسفناج مقوی به روش های مختلف
- طرز تهیه آش اوماج تبریزی خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه