طرز تهیه آش کشک
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش کشک ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آش یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل داشتن مواد مغذی و تنوع بالایی که دارد بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. آش در بسیاری از مراسمات مذهبی در ایران تهیه می شود و همین طور یکی از غذاهای مخصوص فصل سرماست. آش کشک یکی از انواع آش های سنتی ایرانی است که در همه نقاط ایران تهیه می شود و شبیه به آش رشته می باشد.
آش کشک همان طور که از نامش پیداست کشک بیشتری در هنگام پخت به آن اضافه می شود. آش کشک به دلیل داشتن کشک بسیار مقوی و خوشمزه می باشد زیرا کشک منبع خوبی از کلسیم می باشد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار مفید است. به طور کلی آش ها منبع ویتامین و بسیار مقوی و از غذاهای مناسب فصل سرما هستند. در ادامه با طرز تهیه آش کشک با ما باشید.
مواد لازم
- لوبیا چیتی یا قرمز ۱ پیمانه
- نخود ۱ پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- برنج ½ پیمانه
- سبزی آشی ۱ کیلوگرم
- رشته آشی به مقدار کافی
- پیاز ۴ عدد بزرگ
- سیر ۱۰ حبه
- نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
- کشک ۱ پیمانه (یا به میزان دلخواه)
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
- روغن به مقدار کافی
طرز تهیه آش کشک
– برای تهیه آش کشک سنتی ابتدا نخود، لوبیا، عدس و برنج را به صورت جداگانه حداقل از ۳ ساعت قبل می خیسانیم، سپس لوبیا و نخود را به همراه ۲ پیمانه آب به صورت جداگانه در دو قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند.
– در این مرحله ۳ عدد از پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه بزرگ تفت می دهیم تا پیازها کاراملی شوند. در ادامه ۶ حبه از سیرها را هم به صورت ریز خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
– در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم، سپس سیرها را فقط در حدی تفت می دهیم که عطرشان بلند شود. در ادامه سبزی آشی را به صورت درشت خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
– سبزی آشی را چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، سپس برنج و عدس خسانده شده را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
– پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت را ملایمتر می کنیم و اجازه می دهیم برنج و عدس به طور کامل بپزند و لعاب بیندازند. پس از اینکه عدس و برنج به طور کامل پختند، نخود و لوبیای پخته شده را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
– در ادامه کشک را با کمی آب رقیق می کنیم و به قابلمه آش اضافه می کنیم، سپس صبر می کنیم تا آش جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی که تمام مواد آش به طور کامل پختند، رشته آش را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم رشته ها لعاب بیندازند و نرم شوند.
– در همین حین نعناع خشک را به همراه کمی روغن یک دقیقه تفت می دهیم و کنار می گذاریم. در این مرحله سیر و پیازهای باقیمانده را به صورت خلالی خرد می کنیم و با روغن تفت می دهیم تا طلایی شوند، سپس کنار می گذاریم.
– در پایان اگر آش آبکی بود کمی رشته آشی اضافه می کنیم تا آش منسجم تر شود. در ادامه آش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس به همراه نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کرده و به صورت داغ سرو می کنیم.
نکات پخت آش کشک
- می توانید در تهیه این آش از بلغور جو و گندم نیز استفاده کنید.
- استفاده از رشته آشی اختیاری است و می توان آن را حذف کرد. اما اگر آش خیلی آبکی دوست ندارید حتما مقداری رشته نیز به آش اضافه کنید.
- نمک آش را حتما در انتها اندازه کنید زیرا خود کشک شور است و ممکن است آش شما شور شود.
- به این نکته توجه کنید که حبوبات قبل از اضافه شدن به آش باید حتما پخته شده باشند.
- سبزی آش را کمی درشت خرد کنید و در صورت تمایل قبل از افزودن به آش تفت کوچکی بدهید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه آش دوغ ، غذای محلی اردبیل
- طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش اسفناج مقوی به روش های مختلف
- طرز تهیه آش اوماج تبریزی خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد