طرز تهیه مرغ ترش
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه مرغ ترش شمالی ، یکی از معروف ترین و اصیل ترین و لذیذترین غذاهای شمالی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
مرغ ترش یک خورش خوشمزه و یکی از اصیلترین غذاهای استان گیلان است. مرغ، سبزیهای محلی و معطر و ادویهها دستبهدست همدیگر میدهند تا بتوانید یک خورش خوشمزه را کنار کتهپلوی شمالی نوش جان کنید. غذاهای ترش یکی از جدانشدنی های سفره استان های شمالی کشورمان است که بسیار لذیذ هستند.
به دلیل وجود گردو و مرغ این خورش جزو خورشهای مجلسی ایرانی به حساب میرود و آن را در بسیاری از مهمانیها و مجالس سرو میکنند. از آنجایی که در طرز تهیه این خورش از گردو استفاده می شود می توان آن را به خورش فسنجان شباهت داد. در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه مرغ ترش شمالی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- مرغ ۱ عدد کوچک
- گردو آسیاب شده ۴ قاشق غذاخوری
- سبزی مرغ ترش ۲۵۰ گرم
- رب انار ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد درشت
- سیر ۱ حبه بزرگ
- زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه مرغ ترش شمالی
۱- برای شروع سبزی مخصوص مرغ ترش را در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. سبزیمرغ ترش مخلوطی از سبزیهای محلی شمال است که میتوانید به صورت آماده از سبزی فروشیها یا سوپرمارکتها تهیه کنید.
۲- برای طبخ مرغ ابتدا آب را درون یک قابلمه جوش بیاورید و سپس مرغها را به همراه ۲ عدد هل درون آب در حال جوش بیندازید و پس از ۳ الی ۴ دقیقه از آب خارج کنید. با این کار بوی زهم مرغ گرفته میشود. بعد از خارج کردن مرغها از آب اجازه دهید که آب آنها کمی گرفته شود، سپس در روغن آنها را سرخ کنید.
۳- برای تهیه پیاز داغ پیازها را رنده کنید و سپس در کمی روغن تفت دهید تا به اصطلاح سبک شوند.
۴– بعد از این که رنگ پیازها کمی تغییر کرد به آنها زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و سیر له شده را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا ادویهها حرارت داده شوند و پیازها زرد طلایی شوند.
۵- در این مرحله گردو آسیاب شده را به همراه سبزی سرخ شده به پیازها اضافه کنید و همه مواد را با حرارت ملایم کمی تفت دهید. سپس رب انار را به آنها اضافه کنید.
۷- پس از اضافه کردن رب انار، ۲ لیوان آب جوش به آنها اضافه کنید. درب ظرف را ببندید، حرارت شعله را کم کنید و به آن یک ساعت زمان دهید تا سبزی و گردو خوب بپزند و روغن بیندازند.
۸- بعد از این که سبزی و گردو پخت مرغهای سرخ شده را به آن اضافه کنید. حالا درب ظرف را دوباره ببندید و حرارت شعله در کمترین حالت قرار دهید و اجازه دهید خورش مرغ ترش شما خوب جا بیفتد و آب آن کشیده شود.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی