طرز تهیه نخود آب
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه نخود آب ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای اصفهانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
نخود آب یکی از انواع غذاهای کمکی خوشمزه و مقوی است که امروزه بیشتر برای تقویت بیماران کرونایی توصیه می شود. این غذا ترکیبی از نخود، آب و به دلخواه گوشت است که معمولا در روزهای سرد سال طبخ میشود. نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است که در سفرهی ایرانی جایگاه ویژهای دارد.
برخی در تهیه نخود آب از گوشت استفاده می کنند و بسیاری آنرا به صورت ساده درست می کنند. بسیاری از افراد نیز به جای استفاده از گوشت از آب قلم و یا عصاره گوشت استفاده می کنند که علاوه بر طعم این غذا را بسیار مقوی تر می کند. در ادامه طرز تهیه نخود آب به دو روش ساده و با گوشت را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه نخود آب ساده
مواد لازم
- نخود ۲ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه (اختیاری)
- بلغور گندم ۳ قاشق غذا خوری
- آب قلم یا استاک گوشت ۱ عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا نخود را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ نخود گرفته شود و علاوه بر آن راحت تر پخته شود. شما می توانید پیاز داغ آماده برای تهیه این غذا استفاده کنید و خود کمی پیاز ها را تفت دهید. بلغور گندم را بشورید و خیس کنید.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مورد نظر که قرار است نخود آب در آن پخته شود کمی روغن بریزید و پیاز ها را در حد تفت دادن هم بزنید تا سبک شود. در ادامه بلغور شسته شده و خیس خورده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در ادامه سیر پوست کنده را به همراه نخود و آب قلم یا استاک گوشت اضافه کنید و مواد را برای ۱ دقیقه تفت دهید. در انتها کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و روی مواد آب جوش بریزید. دقت کنید اگر از عصاره یا استاک گوشت استفاده می کنید کمتر ادویه بزنید زیرا عصاره ها حاوی ادویه هستند.
در قابلمه را قرار دهید و برای ۴ الی ۵ ساعت بگذارید تا نخود آب پخته و نخود ها کاملا نرم شوند. سپس بعد از غلیظ شدن نمک آن را اندازه کنید و داخل کاسه سرو ریخته و به همراه آبلیموترش تازه و نان سرو کنید.
طرز تهیه نخود آب با گوشت
دستور پخت نخود آب با گوشت هم مانند دستور بالاست با این تفاوت که شما به موادتان گوشت را هم اضافه می کنید. در مرحله اول پیاز را تفت می دهید و بلغور گندم را به قابلمه اضافه کرده و به همراه پیاز کمی تفت می دهید. سپس در ادامه ماهیچه یا قلم را به همراه نخود به قابلمه می افزاییم و کمی تفت می دهیم و ۶ لیوان آب جوش اضافه می کنیم. در نهایت ادویه ها را افزوده و اجازه می دهیم گوشت و نخود خوب پخته شوند.
نکات پخت
- به جای بلغور گندم می توانیم از ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم سبوس دار استفاده کنیم.
- بلغور گندم باعث لعاب بیشتر این غذا می شود.
- در تهیه نخود آب ساده اگر آب قلم در دسترس نداشتید از آب استفاده کنید. اما آب قلم این غذا را بسیار مقوی تر می کند.
- به دلخواه می توانید از فلفل قرمز استفاده کنید.
- افزودن سیر دلخواه است و می توانید از پودر سیر بجای آن استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه ماش و قمری ، غذای سنتی اصفهان
- طرز تهیه آبگوشت ساده، خوشمزه و خانگی
- طرز تهیه آبگوشت رسمی و مجلسی خوشمزه
- طرز تهیه بزقرمه ، غذای خوشمزه و اصیل کرمانی
- طرز تهیه آبگوشت کرمانی (متنجنه) خوشمزه و سنتی
- طرز تهیه آبگوشت باغی ، غذای سنتی و لذیذ کرمانشاه
- طرز تهیه آبگوشت قنبید خوشمزه ، غذای محلی قم
- طرز تهیه آبگوشت غوره خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه اشکنه ساده و خوشمزه با سیب زمینی
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه آب قلم مقوی و پرخاصیت