طرز تهیه کاچی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کاچی را خواهیم داشت. برای آشنایی با طرز تهیه این دسر مقوی و سنتی ایرانی با ما همراه باشید.
کاچی یکی از دسرهای مقوی، خوشمزه و سنتی ایرانی است که از قدیم الایام برای تقویت بدن شخصی که زایمان کرده است، تهیه می کرده اند. این دسر اما در بین تمام افراد نیز پرطرفدار است و معمولا برای صبحانه، میان وعده و افطار تهیه می شود.
کاچی معمولا در شهرهای مختلف ایران به روش های متفاوت و متنوعی تهیه می شود. در ادامه اما روشی را به شما خواهیم گفت که اگر یک بار امتحان کنید قطعا عاشق طعم و رنگ آن می شوید! پس با طرز تهیه کاچی خوشمزه و مقوی به روشی عالی با ما باشید.
مواد لازم
- نبات ۱ پیمانه
- آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
- کره یا روغن ۱۰۰ گرم
مواد لازم برای ادویه مخصوص کاچی
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه نصف قاشق غذاخوری
- رازیانه نصف قاشق غذاخوری
- زیره سبز ۱ قاشق غذاخوری
- تخم شوید ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه یک کاچی خوشمزه، ابتدا ادویه مخصوص آن را تهیه می کنیم. تمامی مواد لازم برای ادویه مخصوص کاچی را با مقدار ذکر شده در بالا با هم مخلوط و آسیاب می کنیم تا یک مخلوط یکدست حاصل شود.
حالا نوبت شربت کاچی است. دورن یک قابلمه کوچک ۲ لیوان آب می ریزیم، ۲ قاشق غذاخوری از ادویه مخلوط مان را به همراه ۱ پیمانه نبات، به قابلمه آب اضافه می کنیم و آن را روی شعله می گذاریم. اجازه می دهیم مخلوط بجوشد، نبات حل شود و با ادویه ها ترکیبی یکدست شود.
دورن قابلمه دیگری کره را می ریزیم و روی شعله می گذاریم. ۲ قاشق غذاخوری آرد گندم را به کره اضافه کرده و روی شعله ملایم کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آن برود و رنگ آن تغییر کند.
سپس مواد قابلمه ادویه و نبات را داخل قابلمه آرد و کره می ریزیم. اجازه می دهیم مواد به جوش بیاید و همزمان خوب هم می زنیم تا آرد گلوله نشود. پس از چند قل زمانی که مواد به غلظت مناسب رسید شعله را خاموش می کنیم. کاچی شما آماده است.
فقط برای غلظت کاچی باید به این نکته توجه داشته باشید که کاچی وقتی سرد شود سفت تر می شود، بنابراین آن را زیاد روی شعله نگه ندارید. می توانید کاچی را با پودر پسته، خلال پسته و یا بادام تزئین کنید.
نکات مهم
- بسیاری از تمامی ادویه های کاچی در تهیه آن استفاده نمی کنند. اما استفاده از این ادویه ها یک کاچی به شدت خوش طعم و بی نظیر و با رنگی تیره و زیبا به شما می دهد.
- انواع کاچی در شهرهای مختلف تهیه می شود که مواد آنها متفاوت است، مانند کاچی شیر، کاچی شیره انگور، کاچی ارده، کاچی آجیلی (که پر از مغز می باشد) و بسیاری انواع دیگر.
- اگر میخواهید کاچی به روش کرمانیها داشته باشید، مقداری آجیل چهار مغز را آسیاب کنید و همراه ادویهها به کاچی اضافه کنید.
- برای کاچی به سبک ارومیهایها، برای شیرین شدن کاچی کمی شیره انگور به آن اضافه کنید. در این صورت شکر حذف می شود، چون طعم دوشاب مثل عسل شیرین است.
- به جای نبات می توان از شکر، عسل و… استفاده کرد. اما نبات ماده اصلی دستور سنتی کاچی می باشد.
- به جای کره می توانید از روغن مایع و یا به دلخواه از روغن حیوانی استفاده کنید.
- برخی به دلخواه از مقداری زعفران دم کرده نیز در مواد کاچی استفاده می کنند.
- اگر عطر گلاب را می پسندید می توانید ۱ قاشق غذاخوری گلاب نیز اضافه کنید.
مقالات بیشتر بخوانید:
- دسر فرنی ، دسر اصیل و لذیذ ایرانی
- طرز تهیه گوش فیل خانگی خوشمزه
- طرز تهیه حلوای گردو خوشمزه و مجلسی به روش تبریزی
- طرز تهیه حلوا زنجبیل تبریزی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه مسقطی زعفرانی ، دسر لذیذ شیرازی
- طرز تهیه سوهان توری با کنجد ، خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی با طعمی بی نظیر
- طرز تهیه زولبیا و بامیه ترد خانگی