طرز تهیه آش انار
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش انار ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
یکی از غذاهای به شدت پرطرفدار به خصوص در فصل پاییز و زمستان، آش است. در ایران انواع بسیار زیادی آش تهیه می شود و هر شهری دستورهای متنوع خود را دارد. تنوع آش ها در ایران بسیار زیاد است. یکی از آش های بسیار خوشمزه که به خصوص در شب یلدا تهیه می شود، آش انار است. این آش در شهرهای مختلف با دستورهای متفاوتی تهیه می شود.
آش انار از غذاهای محلی شمال کشور، یزد، شیراز و ساوه است. آش انار را با گوشت قلقلی تهیه می کنند و با دانه های انار و پیازداغ تزئین می شود. اگر گوشت در دسترس نداشتید گوشت قلقلی را حذف کنید. در ترکیبات این آش سیر وجود ندارد و فقط با نعنا داغ و پیاز داغ و دانه های انار تزیین می شود. این آش گزینه ای عالی برای شب یلداست. در ادامه طرز تهیه آش انار خوشمزه به دو روش با گوشت و بدون گوشت به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- سبزی آش ۵۰۰ گرم
- لپه ۲ قاشق غذاخوری
- برنج ۱ پیمانه
- پیاز ۳ عدد
- آب انار ۱ تا ۲ پیمانه
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- چغندر قرمز ۳ عدد متوسط
- نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
- انار ۱ عدد (برای تزئین)
طرز تهیه
لپه را در آب ریخته و اجازه دهید با درب بسته بپزد. لبوها را هم با کمی آب در یک قابلمه دیگر بپزید.
دو عدد از پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید. حالا برنج را به همراه سه لیتر آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته و حرات ملایم بپزد تا کاملا پخته و شکفته شود.
بعد از اینکه برنج پخت، سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه با درب بسته بپزد. در مرحلهی بعد، نوبت اضافه کردن لپه و لبوی پخته شده به همراه آب لبو است. لبوها را قبل از اضافه کردن، خرد کنید.
بعد از این نوبت اضافه کردن آب انار، رب انار و به دلخواه دانههای انار و تنظیم نمک آش است. سپس اجازه دهید آش بجوشد. ( رب انار جایگزین دانه های انار است، می توانید از دانه های انار فقط برای تزئین روی آش استفاده کنید و داخل آش نریزید).
یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و پیاز داغ درست کنید. پس از سرخ شدن، پیاز را از روغن خارج کنید و نعنا خشک را در همان روغن داغ بریزید و حرارت را خاموش کنید.
وقتی آش شما جا افتاد، آن را در ظرف دلخواه بریزید و با نعنا داغ و پیاز داغ و دانه های انار تزئین کنید.
آش انار با گوشت قلقلی
دستور آش کاملا مشابه طرز تهیه بالاست. فقط اگر می خواهید از گوشت قلقلی در آش خود استفاده کنید. پیاز را رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید، سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید. سپس کوفته قلقلی های کوچک درست کنید و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید، بعد از نیم ساعت کوفته ها را داخل روغن داغ سرخ کنید.
وقتی آش کاملا غلیظ شد و جا افتاد، نعنا داغ را به آش افزوده و گوشت قلقلی های سرخ شده را نیز اضافه می کنیم و برای ۱۰ دقیقه دیگر زمان می دهیم، سپس از روی حرارت برداشته و داخل ظرف سرو ریخته و روی آن را به دلخواه با پیازداغ و نعنا داغ و دانه های انار تزئین کنید.
نکات پخت آش انار
- میزان له شدن مواد درون آش بستگی به خودتان دارد، میتوانید مواد را تا حدی که کاملا له شوند نیز بپزید.
- شما می توانید به جای دانه های انار از رب انار نیز استفاده کنید. در این صورت به جای ۲ کیلو انار دانه شده از نصف پیمانه رب انار استفاده کنید.
- شما می توانید در تهیه آش انار از لبو یا چغندر به دلخواه استفاده کنید. آش انار با چغندر رنگ غلیظ تری خواهد داشت.
- برای طعم بهتر آش از مخلوط استاک گوشت با آب استفاده کنید.
- می توانید کمی گلپر نیز به آش اضافه کنید.
- سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و اسفناج است.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه آش دوغ ، غذای محلی اردبیل
- طرز تهیه آش اسفناج مقوی به روش های مختلف
- طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص و خوشمزه
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی