طرز تهیه آش اوماج
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش اوماج ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آش یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل داشتن مواد مغذی و تنوع بالایی که دارد بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. آش در بسیاری از مراسمات مذهبی در ایران تهیه می شود و همین طور یکی از غذاهای مخصوص فصل سرماست. آش اوماج یکی از انواع آش های سنتی ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی پخته می شود.
آش اوماج یا اوماج آشی یکی از مقوی ترین آش ها می باشد که اصالت آن به شهر تبریز و آذربایجان بر می گردد، اما در بسیاری شهرهای دیگر ایران از جمله تهران، همدان، کرمان و استان خراسان نیز تهیه می شود. تهیه آش اوماج بسیار آسان است و بسیار مشابه آش رشته بوده با این تفاوت که به جای رشته، گلوله های کوچک خمیر درست می کنند که به آن اوماج درست کردن می گویند. تهیه این آش کمی حوصله می خواهد، شما می توانید اوماج را از قبل درست کنید و خشک کنید و هر موقع آش اوماج درست می کردید داخلش بریزید.
مواد لازم
- آرد ۱ لیوان
- عدس ۱ پیمانه
- پیاز ۳ عدد
- نخود ۱/۲ لیوان
- کره محلی ۲۵ گرم
- سبزی آش اوماج (تره، مرزه، ریحان) ۲۵۰ گرم
- آب قلم یا استاک گوشت ۱ لیوان
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
* سبزی این آش در شهرهای مختلف متفاوت است و در هر شهر معمولا از سبزی های محلی همان شهر استفاده می شود. البته به طور معمول برای تهیه این آش از ترکیب تره، ریحان و مرزه استفاده می شود.
طرز تهیه آش اوماج
مرحله اول: تهیه اوماج
ابتدا آرد را داخل کاسه ریخته و کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید و به آن در حدی آب اضافه کنید که شبیه خمیر شود سپس یا رنده کنید و یا به صورت گوله های کوچک دربیاورید سپس داخل یک سینی ریخته و جلوی شوفاژ یا بخاری قرار دهید تا زودتر خشک شود.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
ابتدا پیازها را شسته و به صورت تقریبا درشت خرد می کنیم (در آذربایجان معتقد هستند پیاز های درشت برای سرماخوردگی و گلو درد بسیار مفید است) سپس پیازها را داخل قابلمه ریخته و با کره و مقداری زردچوبه و فلفل سیاه خوب تقت دهید تا سبک شود.
مرحله سوم: افزودن عدس و نخود
وقتی پیاز تفت خورد عدس و نخود که از قبل خیس کردیم و چندین بار آبش را عوض کردیم تا نفخش کمتر شود را به همراه آب قلم و استاک گوشت به پیازها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا پخته شوند.
مرحله چهارم: افزودن سبزی و اوماج
وقتی نخود و عدس پخته شدند آش سبزی را که از قبل پخته و خرد کردیم به آش اضافه می کنیم. سپس اوماج خشک شده را آرام آرام به آش اضافه می کنیم تا بهم نچسبد و اجازه دهید تا اوماج ها پخته و باد کنند سپس وقتی به این مرحله رسید نمک و فلفل قرمز را افزوده و از روی حرارت برمیداریم و با پیاز داغ فراوان و ماست تزئین می کنیم.
نکات پخت آش اوماج
- حواستان باشد که نسبت تره و ریحان باید به اندازه مساوی، ولی مرزه نصف آنها باشد تا مزه آش تلخ نشود.
- برخی در دستور این آش از سبزی آشی یعنی جعفری، گشنیز، تره، برگ چغندر یا اسفناج استفاده می کنند.
- آش اوماج با آویشن نیز یکی از انواع این آش محلی است که به دلیل خاصیت ضد سرماخوردگی به جای سبزی آش در آن از آویشن استفاده میشود.
- می توانید از سبزی خشک نیز برای تهیه این آش استفاده کنید.
- در موقع ریختن اوماج آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
- در بعضی از رسپی ها برای چاشنی مقداری آبغوره نیز اضافه می کنند.
- آب قلم را از قبل آماده کنید قلم را بجوشانید و صاف کنید و برای تهیه آش اوماج استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه آش دوغ ، غذای محلی اردبیل
- طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش اسفناج مقوی به روش های مختلف
- طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد