طرز تهیه پیازو
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه پیازو ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای استان زنجان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
غذاهای قدیمی، سنتی و ساده در بین ایرانیان بسیار پرطرفدار است. همه ما روزهایی از درست کردن غذاهای سخت خسته می شویم و دلمان یک غذای ساده و راحت و در عین حال مقوی می خواهد. اگر از دوستداران غذاهای سنتی هستید حتما برای یک بار پیازو زنجان را درست کنید.
پیازو یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان زنجان و یکی از غذاهای محلی پرطرفدار آنهاست. برخی به این غذا اشکنه پیازو نیز می گویند. به دلیل مواد مورد استفاده، این غذا بسیار مقوی است. در ادامه طرز تهیه پیازو زنجانی اصیل و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- عدس و لپه پخته شده ۱ لیوان
- زردآلو و آلوچه ۱ لیوان
- سیب زمینی ۲ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- گردوی خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا و ترخون (اختیاری) ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
- روغن به مقدار کافی
طرز تهیه
در مرحله اول ابتدا باید عدس و لپه را در کاسه ای خیس نموده و آب آن را چندبار عوض کنید. زردآلو و آلوچه را چند مرتبه بشویید تا شن و خاک آن از بین برود، سپس آن را در کاسه آب گرم به مدت چند ساعت خیس کنید.
در این مرحله دقت داشته باشید که لپه و عدس به نسبت حبوبات دیگر نفخ کمتری دارند و مدت زمان خیساندن آن در آب باید کوتاه باشد. در مرحله دوم، قابلمه ای را روی گاز قرار داده و کف آن را با روغن چرب کنید.
حالا یک عدد پیاز را بشویید و به صورت نگینی یا رنده شده خرد کنید، سپس آن را در قابلمه ریخته و تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. گوشت چرخ کرده را نیز به مواد افزوده و خوب هم بزنید تا با هم یکدست شوند.
در این مرحله، به گوشت چرخ کرده و پیاز ادویه ها را افزوده و هم بزنید تا عطر و طعم آن به خورد گوشت برود. مقداری رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و در نهایت لپه، عدس و گردو را در قابلمه ریخته و تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید.
تفت دادن حبوبات و رب در روغن، باعث از بین رفتن بوی خامی آنان خواهد شد. در ادامه، مقداری آب را به قابلمه اضافه کنید تا حبوبات و گوشت به خوبی بپزد. دقت داشته باشید که حرارت گاز باید متوسط باشد.
دو عدد سیب زمینی را شسته، پوست آن را جدا کنید و به صورت نگینی درآورید. در مرحله آخر، سیب زمینی های نگینی شده را به قابلمه اضافه کنید تا پخته شوند.
در این مرحله اجازه دهید تا مواد درون قابلمه کاملا غلیظ شود. در انتهای پخت آلوچه و زردآلو ها را به مواد اضافه نمایید تا طعم ترش آن به خورد غذا برود. در این مرحله باید آب قابلمه را هرازگاهی چک کنید تا ته نگیرد.
پس از اینکه غذا کاملا پخته شد، آن را در ظرف سرو نمایید و با نان داغ، ترشی و سبزی تازه به همراه خانواده تان میل کنید. این غذا به صورت ترید شده با نان سرو میشود.
طرز تهیه پیازو بدون گوشت
اگر می خواهید پیازو بدون گوشت تهیه کنید، دستور بالا را کامل پیش ببرید با این تفاوت که گوشت را از مواد اولیه مورد نیاز خود حذف می کنید. اگر می خواهید پیازو شما طعم بهتری بگیرد می توانید از استاک گوشت استفاده کنید.
نکات پخت
- می توانید گوشت را به صورت کوفته قلقلیهایی آماده کرده و پس از تفت دادن و در انتهای پخت درون پیازو بریزید.
- می توانید گوشت را از دستور غذای خود حذف کنید.
- استفاده از عدس و لپه نیز اختیاری است و می توانید آنها را حذف کنید.
- می توانید برای پختن این غذا از روغن حیوانی استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه اشکنه ساده و خوشمزه با سیب زمینی
- طرز تهیه اشکنه تهرانی ساده، اصیل و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه خراسانی ساده و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه زنجانی خوشمزه با عدس و لپه
- طرز تهیه اشکنه شنبلیله خوشمزه و سنتی
- طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی ساده و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه گوجه بادمجان خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه اشکنه ماست خانگی، ساده و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه کشک خوشمزه به روش اصیل مشهدی
- طرز تهیه اشکنه عدس خوشمزه و سنتی
- طرز تهیه اشکنه قارچ ، غذای محلی شهرکرد