طرز تهیه کوفته مرغ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کوفته مرغ، یکی از محبوب ترین غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
کوفته از آن دست غذاهایی است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. این غذا روش تهیه راحتی دارد و تنها باید قلق آن را یاد بگیرید تا کوفته شما وا نرود. کوفته را معمولا با گوشت چرخ کرده درست می کنند اما برای کسانی که طعم مرغ را ترجیح می دهند، کوفته مرغ یک انتخاب عالی است.
کوفته مرغ یک غذای بسیار خوشمزه ایرانی و خاورمیانه است. در نقاط مختلف این کوفته را با مواد متنوعی تهیه می کنند و ممکن است طبق ذائقه خود در مواد اولیه آن تغییراتی دهند. در ادامه طرز تهیه کوفته مرغ به روشی خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- سینه مرغ ۵۰۰ گرم
- پیاز درشت ۱ عدد
- برنج ½ پیمانه
- لپه ½ پیمانه
- سبزی کوفته ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- آلو، زرشک و گردو به مقدار لازم (برای وسط کوفته ها)
- پیاز داغ به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- عصاره مرغ ۱ عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته مرغ
برای تهیه کوفته مرغ خوشمزه، ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و با آب بگذارید تا پخته و نرم شود و در حین پختن کف روی لپه ها را بگیرید. سپس بعد از پختن، لپه را نیم کوب یا آسیاب کنید تا کمی پودر شود. برنج را نیز ۱ ساعت خیس کنید و با مقداری آب بگذارید تا پخته و نرم شود.
سینه مرغ را خوب پاک کرده و استخوان ها را جدا کنید. سپس با کمک چرخ گوشت یا غذاساز آن را خوب له کنید. پیاز را پوست بگیرید و آبش را گرفته و با سینه مرغ ترکیب کنید تا بوی زهم مرغ را بگیرد.
حالا لپه آسیاب شده و برنج را در ظرفی بریزید و سینه مرغ را هم به آنها اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن کنید. سپس ادویه ها را افزوده و خوب ورز دهید. این مرحله بسیار مهم است زیرا باید مواد حالت منسجم و چسبناکی داشته باشند.
حالا تخم مرغ و زعفران و سبزی کوفته را اضافه می کنیم و خوب که ورز دادیم برای نیم ساعت تا ۱ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا خودش را گرفته و منسجم تر شود.
وقتی مواد استراحت کرد از آن به اندازه دلخواه بردارید و کف دست پهن کنید کمی زرشک و ۱ عدد آلو و در صورت دلخواه یک عدد گردو را در مرکز کوفته گذاشته و کناره های مواد را بالا بیاورید و خوب گرد کنید. به همین ترتیب همه کوفته ها را حاضر کنید.
حالا داخل تابه ای عمیق مقداری روغن ریخته تا داغ شود. سپس پیاز داغ را همراه با رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید تا رب خوش رنگ شود، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و ۱ عدد استاک مرغ را داخل آبجوش حل کنید و داخل تابه ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاید و قل بزند.
سپس کوفته های آماده شده را در سس قرار داده و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و اجازه می دهیم تا کوفته مرغ پخته شود. در حین پخت با قاشق سس را روی کوفته ها بریزید. پس از آماده شدن کوفته ها، آنها را در ظرف سرو قرار داده و با زرشک تزئین کنید.
چند نکته
- استفاده از آلو، گردو و زرشک برای وسط کوفته ها کوفته اختیاری است و می توانید آنها را حذف و یا کم و زیاد کنید.
- مواد میانی کوفته کاملا سلیقه ای بوده و می توانید هر چیزی را به دلخواه استفاده کنید.
- کوفته باید تا نصفه داخل سس باشد و نیاز نیست کاملا در آن فرو برود.
- ورز دادن کوفته باعث می شود کوفته در حین پخت وا نرود.
- سبزی خشک برای کوفته طعم و عطر بیشتری دارد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه کوفته تبریزی ، غذای اصیل آذربایجان
- طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه کوفته ماهی خوشمزه و ساده
- طرز تهیه کوفته ترکیه ای خوشمزه و نکات آن
- طرز تهیه کوفته هویج خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی اصیل و خوشمزه
- طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی اصیل و خوشمزه
- طرز تهیه کوفته بلغور ساده و مقوی
- طرز تهیه چی کوفته ترکیه با بلغور | Çiğ köfte