طرز تهیه آش گندم
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه آش گندم، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
آش یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل داشتن مواد مغذی و تنوع بالایی که دارد بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. آش در بسیاری از مراسمات مذهبی در ایران تهیه می شود و همین طور یکی از غذاهای مخصوص فصل سرماست. آش گندم یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متنوعی طبخ می شود اما اصالت آن به شهر یزد برمیگردد.
آش گندم مانند دیگر آش های سنتی ایران حاوی سبزیجات معطر و انواع حبوبات است، البته همانطور که از نام این آش مشخص است ماده اصلی تشکیل دهنده آن گندم می باشد. این آش به شدت سیرکننده است و به تنهایی می تواند به عنوان وعده اصلی مصرف شود. در ادامه با طرز تهیه آش گندم مقوی و خوشمزه با ما باشید.
مواد لازم
- گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
- لوبیا چیتی ۲۰۰ گرم
- نخود ۲۰۰ گرم
- سبزی آشی ۷۵۰ گرم
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- سیر داغ ۲ قاشق غذاخوری
- نعناع داغ ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی
- کشک به اندازه کافی
طرز تهیه
برای تهیه آش گندم ساده ابتدا حبوبات را جداگانه در کاسه ای می ریزیم و تا روی آن ها آب می ریزیم و به مدت ۶ ساعت اجازه می دهیم در آب خیس بخورند و طی این ۶ ساعت ۲ الی ۳ بار آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ آن ها از بین برود.
می توانید این زمان را از شب تا صبح در نظر بگیرید که راحت تر است. سپس گندم را می شوییم و در قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته ایم می ریزیم و نخود و لوبیا را که از قبل خیس کرده ایم را آبکش می کنیم و به گندم اضافه می کنیم. (گندم و نخود هر دو دیرپخت هستند، پس بهتر است لوبیا را دیرتر از آن دو به قابلمه اضافه کنید).
و چند لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گندم و حبوبات خوب پخته شوند. تا مواد داخل قابلمه پخته شود زمان داریم تا سبزی آش را پاک کنیم و بشوییم و آبکش کنیم و روی تخته آشپزخانه سبزی را ساطوری خرد کنیم.
بعد حبوبات و گندم را تست می کنیم اگر مغز پخت شده بودند کمی نمک، فلفل و زردچوبه روی مواد می ریزیم و سبزی را به مواد آش اضافه می کنیم و ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ و سیر داغ را روی مواد آش می ریزیم و تامل می کنیم تا مواد آش مخصوصا سبزی خوب پخته شود.
درب قابلمه را به هیچ وحه نمی گذاریم زیرا سبزی آش بد رنگ می شود. پس از گذشت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه سبزی آش نیز پخته شده است و کمی از طعم آش را می چشیم و اگر نیاز بود کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم.
در این مرحله آش گندم ما تقریبا آماده است. کمی کشک به آش اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا با آش یکدست شود سپس در ظرف مورد نظرمان آش را می ریزیم و با پیاز داغ باقی مانده آن را تزئین می کنیم.
نکات پخت آش گندم
- سبزی آش گندم معمولا ترکیبی یکسان از سبزیجاتی مثل جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است که در صورت تمایل می توانید نسبت ذائقه خود کم یا زیاد کنید. در صورتی که اسفناج در دسترس نداشتید می توانید از برگ چغندر نیز استفاده کنید.
- آب قلم طعم خوبی به آش شما می دهد. حتی می توانید از استاک یا همان قرض گوشت هم استفاده کنید.
- در دستور این آش می توانید از برنج و عدس نیز به مقدار لازم استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه آش دوغ ، غذای محلی اردبیل
- طرز تهیه آش گوجه فرنگی مخصوص و خوشمزه
- طرز تهیه آش اسفناج مقوی به روش های مختلف
- طرز تهیه آش کشک سنتی، خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش اوماج تبریزی خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه آش بادمجان اصیل و خوشمزه
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد