طرز تهیه سس ارده
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه سس ارده ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین سس ها را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
سس ارده یا همان سس کنجد یکی از خوشمزه ترین سس هاست که پیشنهاد می کنیم اگر تا به حال آن را امتحان نکرده اید حتما درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. این سس معمولا با انواع غذاها، ساندویچ و سالادها استفاده می شود.
طعم اصلی و قالب این سس خوشمزه طعم ارده است. از این سس همچنین می توان برای مزه دار کردن مرغ و ماهی قبل از سرخ کردنشان استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه سس ارده خوشمزه و خانگی به ۳ روش را به شما آموزش می دهیم.
روش اول
مواد لازم
- ارده کنجد ۱/۴ پیمانه
- پودر سیر ۱/۴ قاشق غذاخوری
- پودر پیاز ۱/۴ قاشق غذاخوری
- شوید خشک ۱/۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خشک ۱/۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو تازه ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه ۱/۴ قاشق غذاخوری
- آب گرم ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه
برای تهیه سس ارده خوشمزه ابتدا پودر سیر، پودر پیاز، شوید خشک، جعفری خشک، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را داخل یک کاسه ریخته و هم بزنید تا مواد مخلوط شود.
سپس ارده کنجد را به مخلوط فوق اضافه کنید. دقت کنید اگر ارده کنجد شما رقیق باشد باید از آب کمتری استفاده کنید پس حواستان باشد که سس رقیق نشود.
حالا آب گرم را به همراه آب لیمو اضافه کنید و هم بزنید. در ابتدا ارده به خاطر روغن زیاد در آب حل نمی شود به خاطر همین از آب گرم استفاده میکنیم اما هر چقدر بیشتر هم بزنید مواد با هم یکدست و بخوبی مخلوط می شود.
سس کنجد یا سس ارده ما حاضر است. می توانید داخل شیشه ریخته و به مدت ۵ روز داخل یخچال نگهداری کنید. البته قبل از سرو از یخچال خارج کنید تا کمی گرم شود و دوباره هم بزنید تا یکدست شود چون درون یخچال سس شما سفت می شود.
روش دوم
این روش مواد اولیه کمتری دارد و تهیه آن بسیار ساده تر و راحت است. اگر که تمام مواد روش اول در دسترستان نیست می توانید این روش را امتحان کنید.
مواد لازم
- ارده کنجد ۱/۲ پیمانه
- سیر ۳ حبه
- آب لیمو تازه ۱/۴ پیمانه
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه سس کنجد به این روش، ابتدا در یک مخلوط کن یا غذاساز ۳ حبه سیر و ۱/۲ پیمانه ارده را با هم مخلوط کنید تا سیر کاملا له شود.
ترکیب ارده و سیر را درون یک کاسه بریزید. حالا روغن زیتون و آب لیمو تازه را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
اگر احساس کردید سس شما کمی خمیری و سفت است ۱ قاشق غذاخوری آب گرم اضافه کنید و کمی هم بزنید تا به غلظتی که دوست دارید برسد. سس ارده لذیذ شما آماده است.
روش سوم تهیه سس ارده با ماست
مواد لازم
- ارده ۲ قاشق غذاخوری
- ماست ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- روغن ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه و قرمز ساییده شده به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه سس ارده با ماست، نه قرار است وقت زیادی را صرف کنید و نه به مواد غذایی متعددی نیاز دارید. در ابتدای کار باید شکر، نمک و فلفل را در ۲ تا ۳ قاشق آب حل کنید و با بقیه مواد گفته شده، روی ارده بریزید. وقتی که تمام مواد را در ظرف ارده ریختید، آنها را خوب هم بزنید تا ترکیب صاف و یکدستی حاصل شود. سس شما آماده است.
اگر احساس کردید سستان بیشتر از آنچه که نیاز داشتید سفت شده، مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و سس را با کمک آب به غلظت دلخواه برسانید. اگر هم سسی که آماده کردهاید بیشتر از میزان دلخواهتان رقیق شد، ارده بیشتری را به آن اضافه کنید.
چند نکته
- می توانید به مواد سس ارده ماست نیز اضافه کنید.
- به دلخواه ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون بکر نیز می توانید به مواد اولیه سس اضافه کنید.
- اگر طعم های تند را پسند می کنید می توانید کمی فلفل چیلی به سس اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید کمی دانه کنجد هم به سس اضافه کنید تا بافت آن از یکدستی خارج شود و دانههای کنجد را در دهانتان احساس کنید.
- این سس را می توانید با انواع سالادها، ساندویچ ها و غذاها میل کنید. همچنین می توانید برای مزه دار کردن مرغ گریل از آن استفاده کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه سس گوجه فرنگی مارینارا ایتالیایی
- بهترین روش دم کردن زعفران و نکات آن
- مهمترین خواص فلفل دلمه ای و مضرات آن
- فلفل دلمه ای نر و ماده ، شایعه یا واقعیت ؟
- طرز تهیه ماست خانگی خوشمزه با بافتی سفت
- طرز تهیه شکلات صبحانه خانگی خوشمزه
- طرز تهیه شیر عسلی خانگی و خوشمزه