طرز تهیه دلمه قارچ

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه دلمه قارچ ، یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

دلمه‌ها انواع مختلفی دارند. از انواع آن دلمه برگ مو، دلمه کلم برگ، دلمه بادمجان، دلمه گوجه و… هستند. دلمه‌ قارچ شکم پر، یکی از انواع دلمه های پرطرفدار در بین افرادی است که عاشق طعم قارچ هستند.

دلمه قارچ از دسته غذاهای فوری و سبک می باشد که به راحتی می توانید تهیه کنید. فقط در نظر داشته باشید موقع خرید قارچ هایی را که کمی بزرگتر هستند انتخاب کنید. برای مواد داخل این دلمه می توانید به دلخواه از گوشت، مرغ و یا سبزیجات استفاده کنید و می توان آن را در فر و یا قابلمه تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه دلمه قارچ با گوشت و مرغ را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه دلمه قارچ
طرز تهیه دلمه قارچ

مواد لازم

  • قارچ بزرگ ۱۰ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • فلفل دلمه ای ۱ عدد
  • جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

یکی از نکات مهم تهیه دلمه قارچ این می باشد که قارچ ها را داخل لگن آب نگذارید زیرا تمام آب را به خودشان جذب می کنند و پس می دهند. شما باید برای تمیز کردن قارچ از یک دستمال نمدار کمک بگیرید. قارچ ها را با دستمال خوب پاک کنید، یا می توانید با کمک یک چاقو تیز پوست نازکش را جدا کنید تا قارچ سفیدی بدست بیاید.

پایه قارچ ها را با چاقو ببرید و این قسمت های کوچک بریده شده را ریز خرد کنید زیرا قرار است داخل مواد دلمه از آنها استفاده کنیم. سپس داخل قارچ ها را به آرامی با قاشق کوچک خالی کنید.

طرز تهیه دلمه قارچ
طرز تهیه دلمه قارچ

پیاز را پوست بگیرید و بشویید و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن ریخته تا داغ شود، پیاز ها را اضافه کنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. سپس گوشت چرخ کرده را افزوده و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ پیدا کند.

فلفل دلمه ای را ریز خرد کنید و به همراه پایه قارچ های خرد شده و کمی فلفل و نمک به تابه گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا مایه دلمه قارچ بدست بیاید.

تابه حاوی مواد داخل دلمه را کنار بگذارید، پس از آنکه کمی خنک شد جعفری خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید (وقتی حرارت خاموش است جعفری را اضافه کنید تا خواص خودش را از دست ندهد).

در نهایت از مواد دلمه داخل قارچ ها ریخته و روی آن پنیر پیتزا بریزید و قارچ ها را داخل سینی فر قرار دهید و داخل فری که از قبل روشن کردید بگذارید. با دمای ۱۸۰ درجه ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان دهید تا پنیر ذوب شود، سپس دلمه های قارچ را از فر خارج کنید و در ظرف مناسب سرو کنید.

طرز تهیه دلمه قارچ بدون فر

برای تهیه دلمه قارچ در تابه، مراحل بالا را انجام می دهیم. در نهایت قارچ های پر شده را داخل یک تابه مناسب می چینیم و روی آنها کمی پنیر پیتزا می ریزیم، سپس یک عصاره گوشت را در یک لیوان آب جوش حل می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و درب تابه را می گذاریم.

در صورتی که آب درون تابه کشیده شد ولی دلمه ها به طور کامل نپخته بودند می توانیم کمی آب اضافه می کنیم. در پایان پس از اینکه دلمه ها به طور کامل پختند، دلمه ها را از تابه خارج می کنیم و درون ظرف مورد نظرمان می چینیم. (می توانید به جای عصاره گوشت ۱-۲ قاشق رب را با آب ولرم و نمک مخلوط کنید تا سس رقیقی بدست بیاید، سپس سس را کنار دلمه ها بریزید).

طرز تهیه دلمه قارچ
طرز تهیه دلمه قارچ

دلمه قارچ با مرغ

دستور دلمه قارچ شکم پر با مرغ مشابه دستور بالاست با این تفاوت که به جای گوشت چرخ کرده از یک عدد سینه مرغ استفاده می کنیم. مانند گوشت چرخ کرده فیله مرغی را که به تیکه های کوچک تقسیم کرده ایم با ادویه ها خوب تفت می دهیم و دستور اولیه را ادامه می دهیم.

می توانید از سس بشامل برای مرغ استفاده کنید. برای تهیه این سس به ۳ قاشق آرد سفید، یک پیمانه شیر و ۵۰ گرم کره نیاز دارید. آرد سفید را در کره تفت دهید و به تدریج شیر را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد گلوله نشود و یک مایع صاف به دست بیاید. بعد از اینکه سس سفید درست شد، آن را کنار بگذارید تا خنک شود.

داخل قارچ ها را با مرغ پر کنید و کمی پنیر پیتزا روی قارچ ها بریزید و داخل سینی فر بچینید. سپس روی قارچ ها سس سفید بریزید و سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا قارچ ها بپزند.

دلمه قارچ بدون گوشت و مرغ

دستور دلمه قارچ شکم پر ساده و بدون گوشت نیز کاملا مشابه دستور اولیه است با این تفاوت که گوشت چرخ کرده را از مواد اولیه حذف می کنیم. مواد داخل شکم قارچ ها می تواند فقط شامل پیاز، سیر، قارچ خرد شده (سر قارچ ها را بریده می شود)، فلفل دلمه ای، جعفری و ادویه های دلخواه باشد که همه با هم تفت می خورند. سپس درون قارچ ها را با این مواد پر می کنیم و روی آنها پنیر پیتزا می ریزیم. یا اینکه می توانید مقداری ژامبون خرد شده نیز به موادتان اضافه کنید.

نکات پخت

  1. سعی کنید از قارچ های تازه استفاده کنید.
  2. می توانید به جای پنیر پیتزا از پنیر خامه ای نیز استفاده کنید.
  3. در صورت تمایل می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه به مواد داخل دلمه اضافه کنید.
  4. می توانید دلمه قارچ در سولاردم تهیه کنید به مدت ۷ دقیقه در دمای ۱۷۰ قرار دهید.
  5. می توانید به جای گوشت چرخ کرده از ژامبون یا مرغ نیز استفاده کنید.
  6. می توانید از ادویه های دلخواه خود استفاده کنید.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: